Hallitus ilmoitti äsken hyväksyvänsä työmarkkinajärjestöjen neuvottelutuloksen, joka parantaa merkittävästi Suomen työllisyyttä, kilpailukykyä ja taloustilannetta. Perussuomalaiset pitää neuvottelutulosta historiallisena. 

– Tämä on historiallinen saavutus. Olemme erittäin iloisia, että työmarkkinaosapuolet sopivat paketista, eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho toteaa.

– Sopimuksessa on suuri määrä positiivisia elementtejä. Hallituksen kustannuskilpailukykypakettiin – opposition sanoin pakkolakeihin – verrattuna työmarkkinaosapuolten työkalupakki on huomattavasti laajempi. Se näkyy nyt ja myös tästä eteenpäin. Suomeen syntyy kymmeniä tuhansia uusia työpaikkoja. Työrauha säilyy. Kustannuskilpailukyky paranee. Nämä ovat isoja asioita jokaisen suomalaiset kannalta.

Sekä perussuomalaisten ministeriryhmä että eduskuntaryhmä arvostavat työmarkkinaosapuolten neuvottelusitkeyttä, malttia ja yhdessä sopimisen halua.

– Saavutettuun tulokseen pääseminen ei varmasti ollut helppoa yhdellekään osapuolelle, mutta yhteinen etu vei lopulta voiton. Ja hyvä niin. Sopimus vahvistaa suomalaista sopimisyhteiskuntaa, ja sillä on merkittävä rooli taloutemme kääntämisessä takaisin kasvu-uralle, Terho kiittelee.

SUOMEN UUTISET