Eduskunnan lakivaliokunnassa hyväksyttiin tänään mietintö liittyen lakiin yksityishenkilön velkajärjestelystä. Lain on tarkoitus astua voimaan vuoden 2015 alusta.

Yksityishenkilön velkajärjestelyä muutetaan siten, että pienimuotoisesta elinkeinotoiminnasta aiheutuneet velat voidaan jatkossa järjestellä. Lakivaliokunnan perussuomalaiset jäsenet Arja Juvonen ja Kaj Turunen kannattivat lakiesitystä muutoin kuin lain taannehtivuuden suhteen.

– Tässä yhteydessä olisi voitu käytännössä vapauttaa 90-luvun velalliset kokonaan velkavankeudesta. Se olisi ollut inhimillistä ja kohtuullista. Olen pahoillani, että valiokunnassa tätä eivät kannattaneet perussuomalaisten lisäksi kuin James Hirvisaari. Ihmettelen, että edes keskustalaiset eivät voineet kannattaa esitystämme, toteaa Kaj Turunen.

– 90-luvun laman velalliset eivät velkaantuneet useinkaan omilla toimillaan. Silloin valtiovallan rahapolitiikka ja devalvointi aiheuttivat merkittävän konkurssiaallon. Nyt olisi ollut vähintäänkin inhimillistä, 20 vuoden jälkeen, antaa niille ihmisille uusi mahdollisuus. Erityisen pettynyt olen takausvelallisten puolesta, Arja Juvonen pahoittelee.

PS VERKKOTOIMITUS