Eduskunnassa käsitellään tänään opposition välikysymystä ”hallituksen aiheuttamasta työmarkkinakaaoksesta”. Perussuomalaisten kansanedustajia punavihreän opposition puheet eivät vakuuttaneet.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä epäili viestipalvelu X:ssä, onko välikysymystä edes tehty tosissaan.

– Tuskin he haluavat edes kaataa hallitusta. Heille sopii vierestä räkytys, kun muut yrittävät tehdä jotain.

Tämä ei edes tule riittämään

Kommenttipuheenvuorossaan eduskunnassa Mäkelä ihmetteli opposition vaatimuksia.

– Oppositiosta vaaditaan neuvotteluja. Kysyisin, että neuvotteluja mistä?

– Neuvotteluja siitä, mitä toimia jätetään tekemättä. Mitä työpaikkoja jätetään luomatta. Mitä säästöjä ei tehdä. Teidän kannattanee huomata, että nämä toimet, mitä hallitus ehdottaa, ovat toimia, jotka katsottiin tarpeellisiksi jo viime kevään taloudellisessa tilanteessa.

– Tällä hetkellä taloutemme kuva on viime kevättä merkittävästi huonompi – ja nyt te tulette esittämään näidenkin toimien vesittämistä. Kun päin vastoin tulevaisuudessa tullaan todennäköisesti tarvitsemaan vieläkin kovempia toimia kuin nämä toimet tässä.

– Ei kannata olla epärealisti, ei kannata puhua ihmisille pötyä tulevaisuudesta. Kyllä ihmiset ymmärtävät, että tämä ei edes tule riittämään.

Maa ei nouse suosta lakkoilemalla

Kansanedustaja Jenna Simula puolestaan nosti esille Suomen jäykät työmarkkinat.

– Suomi on tarponut paikallaan aivan liian pitkään. Nyt meillä on hallitus, joka todella haluaa uudistaa jäykkiä työmarkkinoita, jotta ihmisillä olisi töitä. Jotta yritykset, erityisesti pienet ja keskisuuret, voisivat työllistää entistä enemmän, ja jotta työnteko olisi kannattavampaa.

– Tämä maa ei nouse tästä suosta lakkoilemalla, eikä se nouse, jos mitään ei tehdä. Tekemällä samoin kuin aina ennenkin tai parempaa lopputulosta vain toivomalla mikään ei muutu.

– En ole aivan vakuuttunut siitä, että oppositiossa aidosti ymmärretään, missä tilanteessa Suomi todella makaa. Vihervasemmisto näyttää olevan huolissaan suomalaisten sijaan lähinnä kihlatustaan, ay-liittojen herraeliitistä, ja kuten nähtiin, aiemmin ymmärrystä hallitukselle antanut keskustakin liittyi lopulta punaliput liehuen takaisin vasemmiston kelkkaan.

Suomen Uutiset