Perussuomalaiset kysyy, lopettaako ay-liike poliittiset lakot välikysymyksen myötä. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä perustelee välikysymyksen olevan parlamentaarinen vaikutuskeino luottamuksen mittaamiseksi demokraattisesti valitulle hallitukselle.

– Nyt arvioidaan, onko välikysymyksen takana eduskunnan enemmistö vai onko hallituksella luottamus. Jos hallitus nauttii eduskunnan luottamusta, eikö lakkoilun jatkuminen olisikin suora hyökkäys demokratiaa ja parlamentarismia vastaan? kysyy Jani Mäkelä.

Kansantaloudelle miljardivahingot

– Ay-liitot jakavat kansaa kahtia. On naiivia kuvitella kaikkien työntekijöiden haluavan olla mukana poliittisissa lakoissa. Mutta sitten niitä, jotka eivät osallistu, osoitellaan sormilla ja ristiinnaulitaan. Sekin on sinällään jo hyvä syy rajoittaa poliittista lakkoilua, kommentoi kansanedustaja Jenna Simula.

– Erityisesti tässä turvallisuustilanteessa olisi tärkeää vetää yhtä köyttä eikä luoda jakolinjoja kansalaisten keskuuteen. Poliittiset lakot aiheuttavat kansantaloudelle miljardivahingot ja inhimillistä haittaa jopa lapsiperheissä. Suomi on vaarassa joutua EU:n komission tarkkailuluokalle, jos taloutta ei tasapainoteta. Työpaikoista on kysymys, huomauttaa kansanedustaja Vilhelm Junnila.

Suomen Uutiset