Perussuomalaiset kansanedustajat suorastaan tyrmäävät ay-liikkeen suunnittelemat jopa kahden viikon poliittiset lakot. Kansanedustajien twiitit viestipalvelu X:ssä eivät jätä tulkinnan varaa: poliittiset lakot on saatava kuriin aivan hallituksen lakiehdotuksen mukaisesti.

– Tämän päivän tapahtumat näyttävät yhä selkeämmin tarpeen tehdä jykeviä toimenpiteitä, että poliittiset lakot saadaan kuriin! Ari Koponen tiivistää näkemyksensä.

Vilhelm Junnilan mielestä Suomen talouden moottori pysähtyy rampauttamalla vientiteollisuus ja sulkemalla satamat poliittisella lakolla. Hänen mukaansa lakot ovat täysin vastuutonta toimintaa, joka johdattaa maan syvälle taantumaan tilanteessa, jossa kaikki voimat tulisi yhdistää suomalaisten yritysten ja työpaikkojen puolesta.

– Hallitus pyrkii työelämän uudistuksilla turvaamaan Suomen kasvun ja talouden kehityksen tuleville sukupolville. Eläkeikää lähestyvä ay-rälssi puolestaan turvaa omaa mukavaa asemaansa ja eliitin etuja palvelevan jäykän järjestelmän. Kumpi tässä sitten on jalompi tavoite?

Seinä tulee vastaan

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä tylyttää ay-liikettä:

– Liitot näemmä haluavat lisää leikkauksia. Kansa ei tule tuosta kiittämään. Lait tullaan säätämään huligaaneista välittämättä.

Miko Bergbom katsoo, että vastuuttoman politiikan tie on kuljettu loppuun:

– Näin se vaan on. Toki samalla tavalla voidaan jatkaa kuin aikaisemminkin, mutta seinä tulee ennemmin tai myöhemmin vastaan. Sellaisesta vastuuttomuudesta kärsisivät nimenomaan pienituloiset ihmiset.

Jenna Simulan mielestä lakkoilu pitkittää taantumaa ja saa Suomen näyttämään joltain banaanivaltiolta.

– Demokraattisesti valittua hallitusta vastustetaan kaikin mahdollisin keinoin, ja kun ay-liike ei saa tahtoaan läpi, niin jälleen pysäytetään talouden rattaat. Kalliiksi tulee!

Äänestäjät ostettiin tyytyväisiksi

Vasemmistohallitus ei suostunut sopeuttamaan taloutta, kirjoittaa Sebastian Tynkkynen.

– Äänestäjät ostettiin tyytyväisiksi jakamalla rahaa surutta omien taustaryhmien hyväksi. Tämän löysi edestään oikeistohallitus, jonka tehtäväksi jää pelastaa Suomen talous. Hallitusneuvotteluissa talouden kuva oli synkkä ja sopeutustarve oli valtava. Otimme sen tosissaan ja sovimme sopeutuksesta sekä työmarkkinoiden uudistamisesta.

– VM:n mukaan joudumme tekemään nyt vielä enemmän toimia, jotta talous pelastetaan. Lisäsopeutukset neuvotellaan riihessä. Ja tämän tilanteen keskellä SAK pistää vielä lisää kapuloita Suomen selviytymisrattaisiin.

”Ay-liikkeen todellisuudentaju on hävinnyt”

Tynkkynen katsoo, että ay-liikkeen todellisuudentaju on hävinnyt lopullisesti, kun uhataan jopa kahden viikon lakolla. Hintalappu Suomelle on järkyttävä, ja SAK:n toiminnan vuoksi sopeutustarve kasvaa entisestään.

– On irvokasta, että esimerkiksi ahtaajat (keskipalkka 4 000 € / kk + lisät, lähde: Satamaoperaattorit ry) lakkoilevat vasemmistopomojen käskystä hallitusta vastaan. Heille on tulossa tänä vuonna yli 500 € enemmän käteen hallituksen päätösten vuoksi. Tällainen poliittinen lakkoilu (mielenosoitusten sijaan) ei ole demokratialle tervettä, ja sillä yritetään varastaa lainsäädäntövalta vaaleilla valituilta päätöksentekijöiltä ulkoparlamentaarisille voimille. Tällaisen edessä ei tule alistua. Vasemmistolaisten ei saa antaa enää pitää demokratiaa panttivankinaan.

Puolueen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Riikka Purra tiivistää tilanteen twiitissään näin:

– Lakot tulevat vaikuttamaan merkittävästi yrityksiin ja yhteiskuntaan ja myös kansantalouteen – taantumaa tarkoituksella syvennetään ja pahennetaan. Investoinnit rysähtävät todennäköisesti vielä voimakkaammin. Ja miksi? Siksi, että liitot vastustavat hallitusta.

Suomen Uutiset