Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen on huolissaan ay-liikkeen kahden viikon poliittisen lakon pitkäaikaisista vaikutuksista Suomen talouteen, jonka selkärangan ay-liikkeet yrittävät nyt katkaista. Vientiteollisuudelle aiheutetaan haittoja, joiden korjaaminen voi olla mahdotonta, jos yritykset lähtevät Suomesta tai eivät investoi.

– Hallitus tekee parhaansa Suomen taloudellisen ahdingon helpottamiseksi. Valitettavasti se tarkoittaa leikkauksia valtion talouteen. Sen lisäksi työmarkkinoihin on tehtävä muutoksia, jotka vievät Suomea lähemmäksi muita pohjoismaita ja lisäävät toteutuessaan työpaikkojen määrää, Sanna Antikainen sanoo.

Antikaisen mukaan vasemmistopuolueisiin kytköksissä olevat ay-pomot kuvittelevat omaavansa veto-oikeuden parlamentaarista luottamusta nauttivan hallituksen esityksiin.

– On selvää, että ay-pomot ovat aloittaneet kapinan, jossa he haluavat mitätöidä viime huhtikuun eduskuntavaalien tuloksen, jossa vasemmistopuolueet menettivät valtansa.

Vaarantaa sisäistä turvallisuutta

Tiedotusvälineissä on nähty kuvia lakkovahdeista, joilla on punainen käsivarsinauha mallia punakaarti.

– Luulisi, että punakaartitouhut olisivat menneisyyttä, mutta näin ei taida olla. Toivottavasti sentään pian demareiden tukemana ei jälleen sytytetä punaista lyhtyä, Antikainen pohtii.

Antikaisen mukaan turvallisuustilanne on näinä aikoina erityisen merkityksellinen. On olemassa suuri riski siitä, että Venäjä ajaa rajalla Suomen kohti poikkeusoloja.

– Tässä tilanteessa on äärimmäisen huolestuttavaa, että vasemmistopuolueet ay-pamppujen yhteisrintamana vaarantavat Suomen sisäisen turvallisuuden. Talous on osa turvallisuuden kokonaisuutta. Kahden viikon Suomen vientiin kohdistuvalla poliittisella lakolla on merkittäviä vaikutuksia huoltovarmuuteen. Suomen maariski voi kohota entisestään, kun rajanaapurin uhan lisäksi meillä on uhkana myös ay-liikkeiden poliittiset lakot.

Kuinka pitkälle valmiita menemään?

Antikaisen mielestä punaiset käsivarsinauhat signaloivat sitä, että ay-liikkeet voivat tarvittaessa mennä vielä pidemmälle.

– Kuinka pitkälle? Haluavatko ne ajaa Suomen sisäiseen sekasortoon vain siksi, etteivät vasemmistopuolueiden edustajien ja ay-pomojen hermot kestä vaalitappiota. Kova olisi hinta suomalaisille, Antikainen sanoo.

– Isänmaan turvallisuuden edesvastuuton horjuttaminen on torjuttava. Poliittisia lakkoja tulee rajoittaa Suomessa. Nyt näemme selvästi miksi. Muutoksen jälkeen lakkoilu koskien työehtosopimuksia ja palkkaa on edelleen sallittu, kuten aina ennen. Ainoa muutos on, ettei vasemmistolaistaustainen ay-liikkeen johtoporras voisi enää itsekkäästi masinoida lakkoja poliittisten syiden vuoksi, eivätkä näin vahingoittaa Suomen taloutta ja turvallisuutta.

SUOMEN UUTISET