Kun eduskunnassa käytiin välikysymyskeskustelua, tuli selväksi miten työmarkkinauudistusten vastustajilta unohtuu se, mistä perussuomalaiset on muistuttanut jo vuosia: eurofantsuttelun huumassa tehtiin suuri talouspoliittinen virhe ja luovuttiin omasta valuutasta. Kakkua ei voi sekä syödä että säästää, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja, suuren valiokunnan varapuheenjohtaja Laura Huhtasaari.

– Kun ei ole omaa valuuttaa, joka joustaa, on työmarkkinoiden joustettava. Ja jos ne eivät halua joustaa, sitten joustaa työttömyys. Se tarkoittaa vähemmän verotuloja, enemmän sosiaalitukia ja syöksykierteen jatkumista. Siksi tämä hallitus tekee välttämättömät korjaukset, kertoo kansanedustaja Laura Huhtasaari.

Hallituspuolue kokoomuksen kansanedustajista myös Ville Valkonen ja Sinuhe Wallinheimo totesivat eilisessä täysistunnossa euron joustamattomuuden edellyttävän sitä, että työmarkkinat joustavat.

Kilpailukyvyn puute kompensoitu velalla

Huhtasaari muistuttaa, että demarit ja kumppanit halusivat aikanaan viedä Suomen euroon, vaikka seurauksista varoitettiin.

– Suomen bruttokansantuote olisi huomattavasti korkeampi, jos olisimme pitäneet oman valuutan. Nyt työmarkkinoiden on pakko joustaa. Näitä uudistuksia, jotka muut verrokkimaamme ovat jo kauan sitten toteuttaneet, ei ole Suomessa haluttu tehdä. Se on johtanut siihen, että olemme kompensoineet kilpailukyvyn puutettamme velkaantumisella, hän toteaa.

IMF ei kysy mistä leikataan

Velkaantumistahti on hurjaa. Tällä menolla Suomi joutuu IMF:n käsittelyyn, jossa ei kysytä sen enempää oppositiolta kuin hallitukseltakaan, mistä leikataan.

– Kun Kreikka joutui IMF:n kuritukseen, niin silloin kiinalaiset ostivat Kreikan satamia ynnä muuta. Nyt Italian hallitus paniikissa myy melkein koko valtion omaisuuden, eikä se edes riitä tasapainottamaan taloutta, sanoo Huhtasaari.

– Tietysti italialaisilla on keskimäärin paljon enemmän rahaa kuin suomalaisilla. Suomalaisethan ovat italialaisiin nähden köyhiä. Ja olemme ainoa Pohjoismaa, joka on eurossa. Ruotsi ja Tanska eivät ole joutumassa EU:n alijäämämenettelyyn, Suomi on.

Aika on ajanut vihervasemmiston ohi

Demareilla on kohtuullinen menneisyys työntekijöiden puolustamisessa, myöntää Huhtasaari.

– Aika on kuitenkin ajanut aidosti demareiden ohi. He eivät puolusta suomalaista työtä. Aika on ajanut ohi myös keskustasta. Vasemmistoa ei ole koskaan edes tarvittu – ja vihreät haluavat heikentää taloutta liian tiukalla vihreällä regulaatiolla, joka sitten johtaa siihen, että päästöt maailmanlaajuisesti vain lisääntyvät.

– Me teemme nyt maltillisia uudistuksia. Sen me teemme muun muassa tukemalla mikroyrittäjiä, sanoo Huhtasaari.

Suomen Uutiset