Ylen tehtävistä ja rahoituksesta on tänään sovittu eduskuntaryhmien kesken. Perussuomalaiset kansanedustajat ovat tyytyväisiä siihen, että Yle-laissa suomalaisen kulttuuriperinnön vaaliminen nousee etusijalle ja, monikulttuurisuus-sana poistuu pykälistä. 

– Neuvottelutulos on kompromissi, jossa saimme meille erittäin tärkeän asian läpi. Yle-laissa suomalaisen kulttuuriperinnön vaaliminen nousee etusijalle, monikulttuurisuus-sana poistuu pykälistä. Tämä on erittäin merkittävä saavutus, jonka tulee näkyä myös Ylen toiminnassa, vaatii Ylen parlamentaarisen työryhmän jäsen Ritva Elomaa (ps).

– Perussuomalaiset olisi leikannut Ylen rahoitusta. Varsinkin ruotsinkielisen ohjelmatuotannon osuus on kohtuuttoman suuri. Mutta Ylen indeksijäädytys on jo saavutus näissä neuvotteluasetelmissa. Lisäksi Yle-veron poistuminen 300 000 pienituloiselta vaikuttaa Ylen rahoitukseen. Myöskin indie-ostojen kasvattaminen 35 prosenttiin 2020-luvulle mennessä on pois Ylen omasta toiminnasta ja lisää ostoja pieniltä toimijoilta. Perussuomalaiset odottaa, että ostot painottuvat suomalaiseen ohjelmatuotantoon, toteaa perussuomalaisten toinen jäsen Ylen työryhmässä, Teuvo Hakkarainen.

– On luonnollista, että suomalainen yleisradioyhtiö tukee, edistää ja vaalii suomalaista kulttuuria – kuka muu sen tekisi? On outoa, että valtaosalle suomalaisista puolueista asia ei ole niin selvä. Suomalaisen kulttuurin tukeminen on Ylen ensisijainen tehtävä. Tästä perussuomalaiset piti kiinni, toteavat edustajat Elomaa ja Hakkarainen yhdessä.

– Perussuomalaiset pitää erittäin tärkeänä, että Suomessa säilyy kansallinen perusuutispalvelu. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Ylestä tulee Suomen Tietotoimisto STT:n asiakas. STT:n kaltainen palvelu on tärkeä säilyttää.

SUOMEN UUTISET