Yhdysvaltojen valtamediaa edustava New York Times tarkastelee perussuomalaisten ilmastoteemoja ja nostaa esille työmies Matti Putkosen esiintymisen Ylen ilmastotentissä.

Kun Suomen toiset puolueet kilpailevat keskenään tarjoamalla kunnianhimoisia ilmastotavoitteita ennen sunnuntaina järjestettäviä eduskuntavaaleja, perussuomalaiset on ottanut ilmastopolitiikan omakseen samalla varoittaessaan kannattajiaan siitä, että urbaani eliitti on pettämässä heidät.

Suomen kansallismielisen puolueen poliitikot iskevät suoraan näiden vaalien arimpaan aiheeseen: se ei ole maahanmuutto vaan ilmasto.

Näin kirjoittaa Yhdysvaltojen suurimpiin sanomalehtiin lukeutuva New York Times, joka on huomannut perussuomalaisten muista puolueista erottuvan ilmastopolitiikan kevään eduskuntavaaleissa.

Kannatus nousee realistisella politiikalla

Lehti kirjoittaa artikkelissaan perussuomalaisten rajusta kannatusnoususta, joka on seurausta kansansuosiota nauttivasta realistisesta ilmastopolitiikasta.

Erikseen New York Times nostaa esille eduskuntavaaliehdokas Matti Putkosen esiintymisen Ylen ilmastotentissä viime viikolla, sekä siteeraa Putkosta:

– Demarien kestävän kehityksen arvonlisävero vie duunareilta lauantaimakkaran suusta. Ja samalla lemmikkien, kuten kissojen ja koirien, ruuan hinta tulee kallistumaan jopa 20-40 prosenttia. Oppivatko Musti ja Mirri vaihtamaan lihan nyhtökauraan? Putkonen totesi ilmastotentissä sdp:n Sanna Marinille.

Lehti siteeraa jutussaan myös puheenjohtaja Jussi Halla-ahoa, joka on peräänkuuluttanut suhteellisuudentajua ilmastohysteriaan.

SUOMEN UUTISET