Euroopan parlamentin kansallismielisen ENF-ryhmän varapuheenjohtaja Nicolas Bay onnitteli 15.4 tiedotteessaan perussuomalaisia ja Jussi Halla-ahon johdolla käytyä onnistunutta vaalikampanjaa.

– 39:llä paikalla kahdestasadasta, he tulevat toiseksi, aivan sosialistien jälkeen, kiitos heidän uuden johtajansa Jussi Halla-ahon erityisten onnistuneen kampanjan, toteaa Bay.

Eurooppaa uudella tiellä

Sipilän ja keskustan mahalasku saa Baylta jyrkän tuomion.

– Tämä on kirvelevä tappio pääministeri Juha Sipilän puolueelle, joka menettää 18 paikkaa. Macronin liittolainen, maahanmuuttoliberaali Sipilä oli tunnetusti ilmoittanut haluavansa ottaa maahanmuuttajia syyskuussa 2015 maaseutuasuntoonsa.

Bayn mukaan Suomen ohella myös monien muiden maiden vaalitulokset osoittavat, kuinka Eurooppa on valitsemassa vapaiden ja ylpeiden kansakuntien tien.

Tuki perussuomalaisten kampanjaa

Tähän liittyen hän näkeekin myönteisenä, että PS:n eurovaaliehdokas Olli Kotro edusti perussuomalaisia viime viikon maanantaina Milanossa järjestetyssä konferenssissa, jonka tavoitteena oli viitoittaa tietä uuden suuren kansallismielisen ryhmän perustamiseksi Euroopan parlamenttiin seuraavaksi vaalikaudeksi.

Ranskan kansallisen kokoomuksen (RN) eurovaalilistalla ehdolla oleva Bay muistuttaa myös, kuinka hän oli ainoastaan viikko sitten tukemassa kahden nyt loistavin tuloksin kansanedustajiksi valittujen perussuomalaisten, Veikko Vallinin ja Mauri Peltokankaan, vaalikampanjaa Tampereella.

SUOMEN UUTISET