Perussuomalaisten eduskuntaryhmä käsitteli tänään ylimääräisessä kokouksessaan opposition ja hallituspuolueiden välille viikonlopun aikana syntynyttä sote-sopua. Perussuomalaisten ryhmänjohtaja Jari Lindströmin mukaan ryhmä siunasi päätökset.

Lindströmin mukaan eduskuntaryhmän kesken käyty keskustelu oli hyvin positiivinen. Ryhmän jäsenet ymmärsivät tilanteen poikkeuksellisuuden.

– Edustajilla oli  syvä ymmärrys tästä asiasta. Ymmärrettiin, että tässä tilanteessa ei ollut mahdollisuutta kutsua kaikkia koolle ja että päätös oli tehtävä nopeasti. Totta kai kritiikkiäkin tuli, mutta edustajat ymmärsivät hyvin, missä mentiin.

Lindströmin mukaan perussuomalaisten vaatimukset tavoitteet soten rahoituksen ja valmistelun osalta saavutettiin.

– Yksikanavainen rahoitus oli perussuomalaisille tärkeää, sekä myös soten saattaminen parlamentaariseen valmisteluun. Tämä jälkimmäinen toteutui nimenomaan perussuomalaisten vaatimuksesta.

Soteuudistusta jatketaan asetettamalla peruspalveluministeri Susanna Huovisen (sd.) johdolla toimiva parlamentaarinen ohjausryhmä, jossa on mukana kaikkien puolueiden edustus. Perussuomalaisten edustajat tulevat olemaan kansanedustaja Hanna Mäntylä ja lääketieteen professori Mauno Vanhala.

Kuva: Mauno Vanhala käy läpi sote-mallien kehitysvaiheita.

PS VERKKOTOIMITUS