Perussuomalaisten muhokselainen kansanedustaja Pirkko Mattila vannoi ministerinvalansa valtioneuvoston istunnossa tänään torstaina. Hänestä tulee sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylän (ps.) jälkeen, joka luopui tehtävästä perhesyistä.

Mattila piti tämän jälkeen tiedotustilaisuuden, jossa hän kertoi tehtävien vaihtumisesta lyhyesti.

Hyppään liikkuvaan junaan

Mattila sanoi hyppäävänsä liikkuvaan junaan. Hän turvaa työssään niin edeltäjänsä kuin kaikkien muidenkin taustaryhmien, kuten eduskunta- ja ministeriryhmien apuun.

Suurin työ tulee olemaan sote-uudistuksen viimeistely. Mattila on saanut siihen hyvän pohjan toimiessaan hallintovaliokunnan puheenjohtajana, mistä tehtävästä hän siirtyy ministeriksi. Kansanedustajana hän on toista kautta.

– Kiitän puoluettani luottamuksesta. Erityisesti haluan kiittää Hanna Mäntylää hyvästä työstä, Mattila sanoi.

– Hyppään liikkuvaan junaan, hallitusohjelma ei vaihdu. Olen sitoutunut hallituksen linjauksiin, joita olen kansanedustajana läheltäkin eduskunnassa seurannut. Olen tietoinen isoistakin linjauksista, joita on tehty, mutta toki on paljon vielä tehtävänä ja hallitusohjelmaa toteuttamatta. Tartun haasteeseen vakavamielisesti, Mattila puntaroi.

Suurin työ on sote

– Se on varmasti suurin työ. Hanna Mäntylä on luvannut täyden tukensa, ja eduskunta- ja ministeriryhmä jatkavat. Kun on luottamuksellisen tehtävän saanut niin käytetään sitten tukea, osaamista ja verkostoja, mitä käytössä on. Työtä on kyllä paljon, Mattila pohti.

Mattila on 52-vuotias, kotoisin Yli-Iistä ja asuu Muhoksella. Hän nousi Muhoksen kunnanvaltuustoon vuonna 2005 ja eduskuntaan 2011. Hallintovaliokuntaa hän on johtanut vuodesta 2012 saakka. Hän on myös Pohjois-Pohjanmaan maakuntahallituksen jäsen. Koulutukseltaan hän on sairaanhoitaja ja filosofian maisteri. Hänen perheeseensä kuuluvat aviomies ja kolme aikuista lasta.

Eduskuntaryhmä päättää valiokunnan johtajuudesta

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho (ps.) kertoo, että eduskuntaryhmä päättää Mattilalta vapautuvan hallintovaliokunnan puheenjohtajuuden täyttämisestä aikaisintaan ensimmäisessä aikataulun mukaisessa ryhmäkokouksessaan eduskunnan syyskauden ensimmäisellä viikolla eli torstaina 8.9.

Veli-Pekka Leskelä