Euroopassa ja maailmalla kasvaa huoli radikalisoituneista kansalaisista, jotka lähtevät taistelemaan terroristijärjestöjen riveihin Irakiin ja Syyriaan. ISIS puhutti myös YK:n yleiskokouksessa, ja eilen YK:n turvallisuusneuvosto teki päätöksen, jonka mukaan sen jäsenmaiden tulee hyväksyä laki, jossa omien kansalaisten liittyminen jihadisteihin määritellään vakavaksi rikokseksi.

Perussuomalaiset kiinnitti ongelmaan huomiota jo kolme vuotta sitten ja laati asiasta lakialoitteen. Vesa-Matti Saarakkala esitti aiheesta kirjallisen kysymyksen vuonna 2013 ja Ari Jalonen aiemmin tässä kuussa.

Kirjallisiin kysymyksiin vastannut sisäministeri Räsänen kertoi jälkimmäisessä vastauksessaan, että ministeriö on käynnistänyt selvityksen mahdollisten säädösmuutosten tekemisestä.

– Muuten vastauksissa on lähinnä väheksytty kasvavaa ongelmaa, Jalonen moittii.

– Perussuomalaiset haluaa kuulla, aikooko hallitus reagoida mitenkään YK:n turvaneuvoston päätökseen. Puolue odottaa, että hallitus tuo asiaan liittyvät lakihankkeet pikaisesti eduskuntaan. Hallituksen on viimein aika herätä ja tunnustaa jihadismiin liittyvät uhkat. Suomen on osoitettava myös lainsäädännön kautta, että terrorismi ei ole millään tavoin hyväksyttävää toimintaa.

PS VERKKOTOIMITUS