Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) haluaa nostaa pakolaiskiintiötä Afganistanin tilanteen takia. Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra on täysin toista mieltä.

Riikka Purra muistuttaa, ettei humanitaarinen maahanmuutto ole kestävä ratkaisu sen enempää kohdemaan kuin lähtömaankaan kannalta.

– Tiedämme, kuinka paljon se meille maksaa ja minkälaisia muita ongelmia siitä seuraa.

– Afganistan on yksi kaikkein ongelmallisimmista lähtömaista. Maasta tulleet ovat voimakkaasti yliedustettuja työttömyyden, syrjäytymisen, rikollisuuden ja monen muun ikävän asian kohdalla, Purra kirjoittaa Facebookissa.

Miehet lähtevät, naiset ja lapset jäävät

Purra huomauttaa, että lähtömaiden kehittyminen ja vakautuminen on entistä vaikeampaa, kun kaikki kynnelle kykenevät lähtevät maasta.

– Miehet lähtevät, naiset ja lapset jäävät. Voimakkaimmat lähtevät, heikoimmat jäävät.

– Muutaman sadan ihmisen pyörittely pakolaiskiintiössä ja siitä saatu tunne, että ”tekee jotakin”, on tekopyhää ja itsekorostusta. Pelkästään Kabulissa on miljoonia asukkaita. On tyylipuhdasta idealismia uskoa tai uskotella, että tällaisilla vaatimuksilla on jotakin merkitystä, Purra toteaa.

Apua ainoastaan lähialueille

Purran mielestä kaikki humanitaarinen apu pitää viedä lähialueille. Se on sekä taloudellisesti että eettisesti kestävämpää.

– Rahalla, joka kuluu humanitaariseen maahanmuuttoon, voitaisiin auttaa moninkertaisesti ihmisiä lähialueilla. Euroopan valtioiden tulisi yhdessä ymmärtää, että tämä on ainoa mahdollisuus edetä asiassa. Lisäksi on syytä muistaa, että kaikki eivät suinkaan pakene. Pakistanista on kääntynyt pakolaisten virta takaisin Afganistaniin – ihmisiä, joiden mielestä Taliban-hallinto on hyvä asia. Länsimailla ei pitäisi tällaisiin asioihin olla mitään sanomista.

– Tärkeintä on varmistaa, että spontaaneja turvapaikanhakijavirtoja ei synny ja lähde liikkumaan kohti Eurooppaa, Purra painottaa.

SUOMEN UUTISET