Perussuomalaisten kansanedustaja Jussi Halla-aho kirjoittaa Facebook-päivityksessään demokratian, oikeusvaltion ja sekularismin viennin epäonnistuvan melkein aina. Tähän on Halla-ahon mukaan useita helposti tunnistettavia syitä, mutta tärkein on se, että paikallista väestöä eivät kyseiset ”arvot” kiinnosta. Tai tarkkaan ottaen demokratia johtaa takapajuisissa maissa johonkin aivan muuhun kuin länsimaiseen, sekulaariin oikeusvaltioon.

Viikonloppuna perussuomalaisten puheenjohtajuudesta luopuneen Jussi Halla-ahon mukaan länsimainen ihminen hahmottaa Afganistanin ja vastaavien yhteiskuntien tilanteen niin, että vastakkain olisivat länsimaisesti ajatteleva ”tavallinen kansa” ja Talibanin kaltaiset ”ääriliikkeet”.

– Jos kuitenkin tarkastellaan Talibanin ajattelutapaa ja arvoja, ne eivät todennäköisesti ole kaukana siitä, miten keskimääräinen afgaani ajattelee.

– Tämä taas heijastuu myös siinä, että afgaanit ovat somalien ja irakilaisten ohella kaikkein heikoimmin integroituva maahanmuuttajaryhmä Suomessa ja muuallakin. Yliedustettuna kaikessa ikävässä, aliedustettuna kaikessa positiivisessa, Halla-aho kirjoittaa.

Yhteiskuntajärjestyksemme ei ole majakka

Takapajuiset maat eivät yleensä ole takapajuisia siksi, että niissä on takapajuinen hallinto, vaan siksi, että niissä on takapajuisesti ajatteleva enemmistö. Takapajuisesti ajattelevaa enemmistöä voidaan pitää kurissa omalla armeijalla, kuten Turkissa (tai ennen vallankumousta Iranissa), tai miehittäjän armeijalla, kuten Afganistanissa, mutta kun ote herpaantuu ja kansa pääsee ääneen, mullahit ja imaamit ovat vallassa, Halla-aho kirjoittaa.

– Länsimainen liberaali kupla ei tahdo ymmärtää, että oma yhteiskuntajärjestyksemme ei ole majakka, jota kohti koko muu maailma pyrkii. Emme voi tehdä islamilaisesta maailmasta oman yhteiskuntamme näköistä. Sen sijaan voimme tehdä omasta yhteiskunnastamme islamilaisen maailman näköisen.

Suomen Uutiset