Kristenehamnin poliisipäällikkö Eva Högfeldt Peterson on sitä mieltä, että naispoliiseja ei kunnioiteta tarpeeksi heidän työssään. Heille soitetaan suuta ja kaukaa tulleiden maahanmuuttajien käsitys naisen asemasta poikkeaa siitä, mihin Pohjoismaissa on totuttu.

Päällikkö on toimen henkilö ja päätti tehdä asialle jotain: Viikonlopun työvuoroihin laitetaan seuraavaksi pelkästään naispoliiseja.

– Olen suunnitellut asiat siten, että tässä lähiaikoina joinakin viikonloppuina työvoimamme koostuu pelkästään naisista. Meitä on tarpeeksi, jotta pystymme hoitamaan tarvittavat hälytystehtävät. Ja näin tapahtuu, sanoo Högfeldt Peterson Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:lle.

Siihen, että naispoliiseja ei kunnioiteta, on poliisipäällikön mukaan useampia syitä. Kiinniottotilanteissa naispoliisi saa mieskollegaansa helpommin kuulla kunniansa tai sitten ylipäänsä asenne poliisiunivormua käyttäviä naisia kohtaan on vinoutunut.

– Suhtautuminen naisiin on lähtöisin ihmisten arvopohjasta ja eväistä elämään. Ruotsissahan on paljon väkeä muista maista ja kulttuureista. Meidän pitäisi yhdessä koululaitoksen kanssa ja opetuksen keinoin puuttua tähän, poliisipäällikkö toteaa diplomaattisesti.

– Poliisina ja naisena en voi millään muotoa hyväksyä tämän päivän tilannetta, päällikkö jyrähtää heti perään. Hän tosin myöntää auliisti, että pientä riitaa suhtautumisessa naispoliiseihin on ollut poliisiorganisaation sisälläkin.

– Meidän täytyy katsoa myös peiliin.

Suomen Uutiset