Kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala on perunut aikeensa erota perussuomalaisten eduskuntaryhmästä, mikäli puolue ei järjestä yhteiskokousta hallitusjatkosta.

Saarakkala ilmoitti viime perjantaina, että hän tukee perussuomalaisten 3. varapuheenjohtajan Sebastian Tynkkysen vaatimusta puolueen eduskuntaryhmän, puoluevaltuuston ja puoluehallituksen yhteiskokouksesta.

– Olen päättänyt, että mikäli perussuomalaiset ei suostu ennen eduskunnan valiokuntien budjettilausuntojen antamista järjestämään uutta yhteiskokousta, jossa lopulta päätetään, jatkaako puolue Sipilän hallituksessa vai ei, tulen eroamaan perussuomalaisten eduskuntaryhmästä.

”Toivon edelleen
kokouksen järjestämistä”

Saarakkala harkitsi ehtojaan uudestaan saatuaan asiasta paljon sekä positiivista että negatiivista palautetta.

– Olen tullut siihen johtopäätökseen, että vedän ehtoni pois, eli toivon yhä edelleen, että monen perussuomalaisen vaatima yhteiskokous järjestettäisiin, mutta en halua asiasta arvovaltakysymystä, jollainen siitä selvästikin on nyt tullut.

Saarakkala myöntää, ettei hänen olisi pitänyt tehdä asiasta niin rajua johtopäätöstä.

– Koin, ettei ole enää mitään muuta keinoa saada asioita eteenpäin tässä tilanteessa, jossa hallitus aikoo viedä eteenpäin suunnittelemansa leikkaukset suomalaisten etuuksiin ja palveluihin, mutta jossa samaan aikaan maahanmuutto on yhä hallitsematonta.

SUOMEN UUTISET