Perussuomalaisten ensimmäisen kauden kansanedustaja Jenna Simula paheksuu kovin sanoin sisäministeri Ohisalon lausuntoja, joissa ministeri sanoo turvapaikan hakemisen olevan kaiken muun edelle menevä perusoikeus.

– Suomalaisten turvallisuus ja yhteiskuntarauhan säilyminen ovat asioita, joiden on mentävä kaiken muun edelle, kansanedustaja Jenna Simula kommentoi Maria Ohisalon näkemyksiä.

– Valtion tärkein tehtävä on huolehtia kansalaisistaan ja maan turvallisuudesta. Leväperäinen turvapaikkapolitiikka ja vihervasemmistolaiset arvot rapauttavat maatamme kovaa vauhtia, minkä tämä ministerin näkemys jälleen todistaa.

Kielteisen päätöksen saaneet ulos

Simula kritisoi nykyistä turvapaikkajärjestelmää ja ehdottaa, että mikäli haluttaisiin auttaa aidosti hädänalaisia, turvapaikkaa pitäisi voida hakea ainoastaan Suomen ulkopuolella tai maan sisällä vain, mikäli on valmis odottamaan oleskelulupapäätöstä suljetussa vastaanottokeskuksessa.

Kielteisen päätöksen saaneet olisi hänen mukaansa poistettava maasta välittömästi.

– Tämä ei vihreille tai muille hallituspuolueille käy, joten Ohisalon lausunto käytännössä tarkoittaa, että hänen mielestään on perusoikeus kävellä rajojen yli hakemaan Suomesta turvapaikkaa, eikä kielteisen päätöksen jälkeenkään täältä itseasiassa tarvitse poistua, sillä hallitushan tahtoo antaa heille työlupia ja oikeuden jäädä maahan, Simula hämmästelee hallituksen harjoittamaa turvapaikkapolitiikkaa.

SUOMEN UUTISET