Päivän HS-gallupin mukaan suomalaiset eivät ole kovin luottavaisia siihen, että hallitus kykenee tekemään onnistunutta politiikkaa, varsinkaan talous- tai maahanmuuttopolitiikan osalta.

Vain alle neljännes suomalaisista uskoo hallituksen kykenevän parantamaan maahanmuuttopolitiikkaa.

– Tämä vahvistaa aiempia arveluitani siitä, että sdp:llä ja keskustalla ei oikeasti ole intressejä ”inhimillistää turvapaikkapolitiikkaa”, mikä on sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) tavoitteena. Koska persun pelko nimenomaan on niin suuri, maahanmuuttopolitiikka tuskin merkittävästi löystyy. Hallitusohjelmakin on vähemmän liberaali kuin mitä vihervasemmistokombinaatiolta voisi agendansa ja ”arvopohjansa” puolesta odottaa, sanoo perussuomalaisten kansanedustaja Riikka Purra.

Perussuomalaisten kasvava kannatus hillitsee hallitusta

Hallituksen vaali- ja viimeisin gallupkannatus oli noin 56 %. Merkittävä osa hallituksen kannattajistakin uskoo siis, että maahanmuuttopolitiikka ei ainakaan parane.

– Olemme tilaamissamme gallupeissa panneet merkille, että jopa vihreiden ja vasemmistoliiton kannattajat ovat monissa asioissa varsin lähellä perussuomalaisten maahanmuuttokantoja, esimerkiksi säilöönottoon ja turvapaikkainstituution väärinkäytön estämiseen liittyen. Kansa haluaa paljon tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa kuin hallitus kykenee tai on halukas ajamaan, Purra selittää.

Identiteettipolitikointi lisääntyy

Purra uskoo, että hallitukselta on luvassa varmasti yhä kovempaa identiteettipolitiikkaa, koska paljon muuhun ei ole varaa.

– Demarit ja etenkin kepu pääsevät leikkimään kriittistä, minkä jo nyt täysin tyhjänpäiväisistä jalkapannoista keskustelu on osoittanut. Vastaavasti vihreät, vasemmisto ja rkp keskittyvät korostamaan ”ihmisoikeustoimiaan”, Purra ennakoi.

– Saattaa myös olla, että hallitus hajoaa jo siihen, että vihreät ja vasemmisto ”inhimillistävät” enemmän kuin demareille ja keskustalle sopii. Etenkin vihreillä tuntuu keulivan jo, Purra pohtii ja viittaa sisäministeri Ohisalon lausuntoon siitä, että hän ei ”pelkää natseja”.

Tilanne kriisiytyy ennemmin tai myöhemmin

Purra huomauttaa, että mikäli Afrikasta ja/tai Lähi-idästä käynnistyy vyöry, olemme pahemmissa ongelmissa kuin vuonna 2015, koska hallituksessa olevat puolueet ovat sitoneet kätensä jo etukäteen.

– Ne ovat paljon parempia puhumaan kuin tekemään, Purra varoittaa.

– Mikäli vyöryä ei tule, turvapaikanhaku, matalapalkka-alojen työvoiman saapuminen ja erityisesti perheenyhdistäminen takaavat joka tapauksessa, että Suomi kulkee taloudellisesti, sosiaalisesti, kulttuurisesti, demografisesti ja sisäisen turvallisuuden kannalta kohti valtavia ongelmia. Sitten on liian myöhäistä itkeä, valitan.

SUOMEN UUTISET