Toiveiden tynnyriltä on pohja poissa, toteaa perussuomalaisten ryhmäpuheenvuoron eduskunnassa pitänyt Ville Tavio vihervasemmistohallituksen hallitusohjelmasta.

– Rinteen vihervasemmistohallituksen ohjelma on karua luettavaa. Kaikille toivotaan ja lupaillaan kaikkea hyvää, mutta mistä rahat? Kuka tämän toiveiden tynnyrin maksaa?

– Hallituksella näyttää olevan tarkoitus vain elää velaksi ja myydä valtionomaisuutta, sanoo perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio.

Uusiin kaverivirkamiehiin 40 miljoonaa euroa

Tavio toteaa vihervasemmiston talouspolitiikan olevan kerrassaan kestämätöntä.

– Perussuomalaiset ovat tarkan taloudenpidon kannalla ja vaalimme Suomen valtion omaisuutta. Emme ymmärrä tällaista haihattelua ja tuhlailua.

– On kestämätöntä, että hallitus käyttää jopa kaveriensa keskuudesta esikuntaan valitsemiinsa uusiin virkamiehiin rahaa nyt noin 40 miljoonaa euroa. On kestämätöntä, että hallitus aikoo myydä valtion omaisuutta ja lähettää myynnistä saadut rahat Afrikkaan. On kestämätöntä, että hallitusohjelman tavoitteet perustuvat suhdanteisiin ja vaativat lähes kahden prosentin vuotuisen talouskasvun sekä työllisyysasteen selvän nousun, Tavio listaa.

Suomessa yli puoli miljoonaa työnhakijaa

Me kaikki toivomme hyvää Suomen taloudelle ja työllisyydelle, mutta pelkästään näiden toiveiden varaan ei voi rakentaa, Tavio painottaa.

– Hallitusohjelmasta puuttuu täysin ne konkreettiset keinot millä tavoin työllisyysaste nousee ja talous kasvaa.

Valtiovarainministeriön julkaiseman kevätkatsauksen mukaan Suomen talouskasvu hidastuu alle puoleentoista prosenttiin tulevina vuosina ja pidemmällä aikavälillä jo alle yhteen prosenttiin.

– Samalla kun tavoitellaan työllisyysasteen nostoa 75 prosenttiin, tulisi ottaa huomioon, että työllisyysaste ei kerro koko totuutta vaan mukana on osittaista tilastokikkailua. Suomessa on työnhakijoita yhä yli puoli miljoonaa. Puoli miljoonaa suomalaista etsii tällä hetkellä töitä. Hallituksen tavoittelemalle kuudenkymmenentuhannen työpaikan lisäykselle ei ole esitetty ohjelmassa mitään keinoja.

– Hallitusohjelma on ylipäänsä hyvin epämääräinen. Suuri osa ohjelmasta on vain ”selvittämistä” ja ”tarkastelua”, Tavio huomauttaa.

Hallitus syntyi vastoin äänestäjien tahtoa

Tavio varoittaa tämän hallituksen vievän Suomea turmioon.

– Ja vielä vastoin kansan tahtoa, sillä kansa ei äänestänyt tällaista hallitusta minkä pääministeri Antti Rinne muodosti. Jätitte toiseksi suurimman puolueen perussuomalaiset ulos, mutta myös kolmanneksi suurimman puolueen kokoomuksen. Sen sijaan hyödynsitte keskustalaisten vallanhimoa.

– Pääministeri Rinteelle vasemmistolaisuus on osoittautunut ideologisesti tärkeämmäksi arvoksi kuin demokratia, sillä nyt kansan usko demokratiaan on koetuksella, kun vaaleissa rökeletappion kärsinyt Keskusta toimii hallituksen toiseksi suurimpana puolueena.

Ostovoima romahtaa, keskiluokan taakka kasvaa

Vihervasemmistohallitus tahtoo paikata tuhlailuaan korottamalla veroja. Erityisesti suomalaisten asumisen, autoilun ja ruuan kustannukset tulevat uuden hallituksen politiikalla nousemaan.

– Suomen keskiluokkaiset kotitaloudet tuskastelevat jo nykyisin verotaakkansa kanssa, Tavio huomauttaa.

– Hallitusohjelmaan kirjattu 200 miljoonan euron tuloveron alennus on silmänkääntötemppu, sillä todellisuudessa pieni- ja keskituloisten verotaakka kasvaa.

Tavion mielestä Rinteen hallitus onkin oikea verotushallitus, joka on ottanut tähtäimeensä jopa suomalaisen teollisuuden.

– Hallituspuolueet toimivat vasemmistoaatteen mukaisesti pyrkien verottamaan yrityksiä aina vain lisää ja samalla hallitus rypee viheraatteen ilmastovouhotuksessa.

– Hallitus kiusaa öljylämmitteisissä taloissa asuvia, hallitus nostaa lämmityspolttoaineiden veroja joka merkitsee myös kaukolämpöä, hallitus poistaa asuntovelan korkovähennyksen ja lisää samalla asuntosijoittajien veroja, joka enteilee vuokrien nousua. Hallitus uhkaa nostaa kiinteistöveroa. Hallitus aikoo leikata kotitalousvähennystä, Tavio luettelee.

Autoilijat ja yrittäjät maksumiehiksi

Tavio huomauttaa, että hallitus tuhlailee kehitysapuun ja maahanmuuttoon ja laittaa autoilijat maksumiehiksi.

– Päivittäin sata kilometriä kuuden litran kulutuksella ajavalle jäisi kuukaudessa 12 euroa vähemmän käteen. Vastaavasti päivittäin 300 kilometriä ajavalle 10 litran kulutuksella ajava menettäisi 58 euroa kuussa.

– Tämä on myrkkyä erityisesti ammattiautoilijoille ja kuljetusalalle ja sitä myötä yritysten logistiikkakustannuksille. Tällaiset kasvavat kustannukset sekä pienentävät yritysten katteita ja siirtyvät hintoihin kuluttajien maksettavaksi, Tavio toteaa.

Kuritusta suuruudenhulluilla ilmastotalkoilla

Perussuomalaiset vastustavat jyrkästi asumisen ja autoilun verojen nostamista sekä yritysten ja teollisuuden kilpailukykyä laskevia toimia.

– Suomalaisia ei tule kurittaa suuruudenhulluilla ilmastotoimilla, Tavio painottaa.

– Suomi on jo tehnyt oman osuutensa ja laskenut päästöjä nopeammin kuin muut EU-maat. Muiden maiden osuutta ilmastotalkoista ei tule siirtää suomalaisten maksettavaksi.

Itsenäistä politiikkaa Suomen etu edellä

Tavion mielestä hallitusohjelman EU-osuudesta näkee, että hallitus nöyristelee ja kumartelee Brysseliin. Suomen EU-politiikkaa muutetaan yhä liittovaltiomielisemmäksi.

– Perussuomalaiset sen sijaan ajavat kansallista etua. Suomessa tarvitaan rohkeutta vastustaa EU-liittovaltion valtapyrkimyksiä: yhteisvastuita, tulonsiirtoja ja EU:n yhteistä budjettia.

Haittamaahanmuutosta tehdään väkisin laillista

Rinteen hallitus on ottanut tavoitteekseen Suomen maahanmuuttopolitiikan löysentämisen. Hallitusohjelman mukaan kielteisen turvapaikan saaneet on tarkoitus laittaa jatkossa töihin ja työoleskeluluvalle.

– Suomen maahanmuuttopolitiikka on ollut aiemminkin löysää, mutta ainakin laittomasti maassa olevat on pyritty ensisijaisesti poistamaan maasta. On täysin kestämätöntä, että surkea turvapaikkajärjestelmää huononnetaan entisestään.

– Laittomasti maahan tulleet saavat ilmeisesti jatkaa maassa oleskelua kuten tähänkin asti, mutta nyt hallitus yrittää lisäksi saada laittomasti maassa olevat töihin. Laittomasta maahanmuutosta halutaan näin tehdä laillista, Tavio ihmettelee.

Perussuomalaisten mielestä Suomen ei pidä pyrkiä olemaan koko maailman sosiaalitoimisto, vaan Suomen tulee olla suomalaisten kansallisvaltio. Suomen valtion tehtävä on suojella suomalaisten hyvinvointia.

– Mikäli Suomen hyvinvointia jaetaan pois pala palalta globalisaation nimissä, niin lopulta ollaan tilanteessa, jossa hyvinvointia ei riitä enää jaettavaksi edes omille kansalaisille.

Perussuomalaiset esittää epäluottamusta

Perussuomalaiset tekivät eduskunnassa aiheesta epäluottamusehdotuksen:

– Eduskunta toteaa, että hallituksen esittämä hallitusohjelma jyrkentää kansan kahtiajakoa, lisää entisestään maahanmuuttajien etuisuuksia kantaväestön kustannuksella sekä jatkaa Suomen itsenäisyyden ja itsemääräämisoikeuden kaventamista harjoittamallaan ilmasto- ja EU-politiikalla, minkä vuoksi hallitus ei nauti eduskunnan luottamusta.

SUOMEN UUTISET