Antti Rinteen (sd.) johtama viiden puolueen punavihreä hallitus julkaisi maanantaina hallitusohjelmansa, johon kirjattiin, että Suomi laatii kokonaisvaltaisen Afrikka-strategian.

Perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen hämmästelee hallituksen visiota.

– Hallitusneuvotteluissa puolueet saivat tehtäväkseen ensiksi visioida työryhmissä tulevaisuutta ilman talouden raameja. Nyt kävi niin, että työryhmä ei koskaan palannut takaisin oikeaan maailmaan vaan kirjasi tosissaan, että 5,5 miljoonan asukkaan Suomi ottaa kehitysyhteistyön maantieteelliseksi painopisteekseen 1,2 miljardin asukkaan Afrikan.

Omatkin asiat pitäisi saada kuntoon

190-sivuisessa hallitusohjelmassa mainitaan myös, että “Suomi laajentaa poliittista ja taloudellista kanssakäymistään Afrikan maiden kanssa.”

– Hallitus voi kokea maapallon pohjoispuolella sijaitsevan minivaltion olevan luonnollinen kumppani maanosan kanssa, mutta siitä huolimatta rohkenisin väittää, että jo yhden maan vakauttamisessa olisi tarpeeksi hommaa – sen lisäksi, että Suomen pitäisi saada omatkin asiansa kuntoon.

Löysää rahaa korruptoituneille hallinnoille

Tynkkynen toivoo, että hallitus harkitsee Suomen mahdollisuuksia kehitysyhteistyössä ja sen kokoluokan uudelleen.

– Voi kun tämä olisi edes huono vitsi, mutta taitaa olla kyse puhtaasta suuruudenhulluudesta. Yksi asia on kuitenkin selvää: Suomen kehityspolitiikka on täysin levällään.

– Kun kohdennusta ei ole tehty, tulosten seuraamisesta tulee vaikeaa ja löysää rahaa tulee päätymään taas väärille korruptoituneille hallinnoille, Tynkkynen toteaa.

SUOMEN UUTISET