Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas suomi tämänpäiväisessä täysistuntopuheessaan Rinteen hallitusta ja hallitusohjelmaa kovin sanoin.

Kritiikkiä saa myös eduskunnasta ulos jääneiden entisten kansanedustajien ja sidosryhmien palkkaaminen valtiosihteereiksi ja avustajiksi.

– Tästä hallitusohjelmasta huomaa, että byrokratian lisääminen ja hallintohimmelien kautta suojatyövirkoja sidosryhmille, on jälleen toteutuslistalla. Vaalihäviäjät pääsevät vääntämään sidosryhmilleen etuja veronmaksajien varoilla sosialistien, vihervasemmiston ja marginaalipuolueen avulla, Mauri Peltokangas toteaa.

Rinne halveksi demokratiaa

Hänen mukaansa Antti Rinne ei kunnioittanut demokratiaa hallitusta muodostaessaan, vaan jätti olemattomaan arvopohjaan vedoten toiseksi suurimman puolueen neuvottelujen ulkopuolelle.

– Ministerinsalkkujen jakaminen ja varsinkin ministerititteleiden väkisin vääntäminen marginaalipuolueille ja vaalihäviäjille on kansan kielellä suoraan sanottuna ”kansan silmille kusemista”, Peltokangas tykittää.

Pakkoruotsin palauttaminen kiusaamista

Peltokangas otti kantaa myös oppivelvollisuuden lisäämiseen.

– Pakolla opiskeleminen ei tuota tuloksia ja rkp:n ainoa tavoite pakkoruotsin palauttamiseen ylioppilaskirjoituksiin on pelkkää nuorison kiusaamista.

– Tässä maassa jokaisella suomalaisella nuorella pitää olla oikeus opiskella sitä, mitä hän itse haluaa opiskella. Se on nykyaikaa, Peltokangas toteaa hieman sarkastisesti.

Maailman pelastamista omien kustannuksella

Hallitusohjelma Afrikka-strategioineen on Peltokangas mielestä suora kutsuhuuto koko Afrikan mantereelle ja kolmansien maiden elitasosurffareille.

– Se väestömassa, joka on Eurooppaan väen väkisin tullut, aiheuttaa valtavia ongelmia jäsenmaille ja näiden maiden kulttuureille. Tahtotilaa ongelmien korjaamiseen ei näytä Suomen osalta olevan hallituksella lainkaan, Peltokangas sanoo.

– Herää kysymys, pelastammeko me nyt kokonaista mannerta täällä suomalaisten veroeuroilla, kun sadat tuhannet suomalaiset elävät taloudellisesti köyhyysrajan alapuolella?

”Vastuuton humppa raiskattujen väheksymistä”

Hallitus aikoo mahdollistaa jalkapantojen käytön kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille, joiden kohdalla viranomaiset pitävät toimenpidettä perusteltuna.

– Katson, että kansalaistemme turvallisuuden nimissä kaikki kielteisen päätöksen saaneet ja kaikissa tapauksissa tulee aina, ehdottomasti ottaa heti säilöön ja poistaa maasta. On äärivastuutonta päästää tällaiset henkilöt kansan pariin aikapommina kävelemään.

– Tämä kaikki hallitusohjelmassa oleva vastuuton humppa on raiskattujen lasten ja nuorten väheksymistä ja heidän perheidensä tuskan väheksymistä, puhumattakaan niistä suomalaisista, jotka ovat menettäneet henkensä tämän nykyisen, mielestäni järjettömän turvapaikkapolitiikan vuoksi.

Ilmastoahditus rasittaa jo terveydenhuoltoa?

Peltokangas ihmetteli myös hallituksen ilmastohysteriaa, jonka ”mukana tuleva järjettömyys” rasittaa Suomen taloutta.

– Toivon totisesti, ettei terveydenhuoltomme kuormitu ja kustannukset nouse pilviin vihreiden pelolla aiheuttamien ilmastoahdistusten vuoksi.

SUOMEN UUTISET