Pääministeri Juha Sipilä esiintyi tänään europarlamentin täysistunnossa. Hänen pitämänsä puhe ennakoi Suomen tulevan EU-puheenjohtajakauden tavoitteita.

Sipilä aloitti puheensa kertomalla, että Suomessa on kolmekymmentä astetta pakkasta ja metri lunta. Sitten hän siirtyi moittimaan populisteja käyttäen Brexitiä esimerkkinään.

– Eurooppa on saanut viime vuosina oppitunnin populismista, Sipilä sanoi englanniksi pitämässään puheessa.

– Olemme nähneet mitä tapahtuu, kun monimutkaisiin asioihin ehdotetaan yksinkertaistettuja ratkaisuja, Sipilä jatkoi.

Pääministeri Sipilä otti puheessaan esille maahanmuuttopolitiikan, johon hän toivoi kokonaisvaltaista lähestymistapaa, juurisyihin puuttumista ja painotusta kiintiöpakolaisten ottamiseen.

Asialistalla oli tietenkin myös ilmastopolitiikka. Sipilä totesi muun muassa, että koska Afrikassa hävitetään 2 miljoonaa hehtaaria metsää vuodessa, Suomen ja EU:n tulisi istuttaa Afrikkaan lisää metsää.

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker näytti silminnähden kärsivältä ja kyllästyneeltä kuunnellessaan Sipilän puhetta. Juncker poistui salista keskustelun aikana jo ennen Sipilän loppupuheenvuoroa.

Puhetta kuunnellut perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei ollut vakuuttunut Sipilän esityksestä.

– Sipilä haukkui populistit, kehui hallituksensa ja sääli itseään, kun kansa ei osaa olla kiitollinen, Halla-aho kiteytti.

SUOMEN UUTISET