Sebastian Tynkkynen kertoo Suomen Kuvalehdelle, että hän on joutunut Venäjän vaikuttamisyrityksen kohteeksi vuonna 2016.

– Omasta puolestani voin vahvistaa, että poikkeuksellisen aggressiivisella tavalla on lähestytty, hän sanoo lehdelle.

Tynkkynen ei avaa vaikuttamisyrityksen yksityiskohtia, mutta hän kehuu suojelupoliisin toimintaa asiassa.

– Vaikutelma koko tästä tapauksesta on, että Supo on toiminut aivan loistavasti. Näin on pystytty estämään, ettei minuun ole voitu vaikuttaa, Tynkkynen korostaa SK:lle.

Tynkkysen tapaus vahvistaa omalta osaltaan suojelupoliisin eilen julkisuuteen tuomia tietoja siitä, että ulkomainen tiedustelu pyrkii löytämään kohteikseen vuoria tulevaisuuden vaikuttajia.

”Suojelupoliisin tietoon tuli jälleen konkreettisia tapauksia ulkomaisten tiedustelupalveluiden pyrkimyksistä hankkia Suomesta salaisia tietolähteitä toimittamaan tietoja, jotka eivät ole julkisesti saatavilla. Tiedusteluorganisaatiot pyrkivät lisäksi hankkimaan avustajikseen henkilöitä, joiden avulla on mahdollista vaikuttaa poliittiseen päätöksentekoon ja yleiseen mielipiteeseen. Muutaman viime vuoden aikana on ollut havaittavissa, että ulkomainen tiedustelu pyrkii löytämään kohteikseen nuoria tulevaisuuden vaikuttajia. Tämä on yksi osoitus siitä, että valtiollinen tiedustelu on luonteeltaan pitkäjänteistä”, suojelupoliisin vuosiraportissa todettiin.

SUOMEN UUTISET