

YLE AREENA
Slunga-Poutsalo: ”Olemme varoittaneet taloustilanteesta jo pitkän aikaa”
Neljän suurimman puolueen puoluesihteerit Riikka Slunga-Poutsalo (ps.), Reijo Paananen (sdp), Timo Laaninen (kesk.) ja Minna Arve (kok.) olivat tänään Ylen aamu-tv:ssä toimittaja Sari Huovisen tentattavina Suomen vaikeasta taloustilanteesta. Kiinnostusta herätti muun muassa perussuomalaisten päätös jäädä pois eilisestä pääministeri Alexander Stubbin johtamasta talousneuvoston kokouksesta.
– Nyt on hallituksen liian myöhäistä huutaa oppositiota apuun Suomen talouden pelastamiseksi. Me olemme varoittaneet tästä jo pitkän aikaa, eikä mitään ole tapahtunut. Emme voi olla mukana nyökyttelemässä ja hyväksymässä, kun nyt jo ollaan ulkoistamassa Suomen taloudellisia päätöksiä Ruotsiin. Talousneuvoston kokous oli täydellistä teatteria, jonka anti oppositiokumppaninkin mukaan jäi varsin laihaksi, sanoi Slunga-Poutsalo.
Suomi ei kestä hallituksen rämpimistä huhtikuuhun
Perussuomalaiset jäivät pois kokouksesta yksinkertaisesti siksi, että tarkoitus on kaataa hallitus.
– Meille olisi etua katsoa hallituksen rämpimistä huhtikuuhun saakka, mutta kun tämä maa ei enää kestä sitä. Meillä ei ole enää varaa odottaa. Kun 70 prosenttia elinkeinoelämän suurista yrityksistä on valmis siirtämään tuotantonsa Suomesta pois seuraavien viiden vuoden aikana, on se niin hälyttävä uutinen, että siihen on puututtava välittömästi, Slunga-Poutsalo totesi.
Hallituksella on ollut neljä vuotta aikaa tehdä tehtävänsä. Opposition tehtävä ei ole puuttua tilanteeseen ja sanoa, että nyt tehdään näin, vaan ratkaisujen pitäisi tulla hallitukselta. Niitä vain ei tule.
Budjettirakenteen uudistuksia tarvitaan
Perussuomalaisten lääke Suomen talouden korjaamiseksi olisi koko budjettirakenteen uudistaminen. Kahden lompakon politiikka on johtanut siihen, että tavallinen duunari, jolla vielä on töitä, joutuu toisaalta koko ajan pelkäämään että työt loppuvat hetkenä minä hyvänsä ja toisaalta elämään siinä todellisuudessa, etteivät rahat riitä arjen pyörittämiseen samaan aikaan kun verotuloja käytetään mitä ihmeellisimpiin tarkoituksiin.
– Meidän pitää saada työllisyysaste nousemaan käsittämättömän nopeasti. Tämän saavuttamiseksi olisi oleellista saada budjettirakenneratkaisuja aikaan. En oikein ymmärrä sitä, että ensi vuosi on suunniteltu menemään samalla lailla kuin kuluvakin – lisälainaa ottamalla, Slunga-Poutsalo ihmetteli.
Katso haastattelu YLE Areenan sivuilta >
Mika Männistö
Artikkeliin liittyvät aiheet
- Minna Arve Timo Laaninen Reijo Paananen Alexander Stubb Riikka Slunga-Poutsalo talous työllisyys budjetti
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Rinne tunnusti eduskunnassa: ”Tämä on leikkaava budjetti”

Lindström: Älkää lytätkö hyviä esityksiä

Talousvälikysymyksen sisällöstä sovittiin

Timo Soini: Hallitus on toimintakyvytön

Perussuomalaisten ja keskustan välikysymys: Hallitus on epäonnistunut ja toimintakyvytön
Viikon suosituimmat

Teemu Keskisarjan kolumni: Niin mikä salaliittoteoria, ministeri Adlercreutz?

Mitä ihmettä? Ilta-Sanomat söhelsi arkivapaita koskevan uutisensa, ja pian ministerille toivotettiin kuolemaa

Antikainen: Demarikansanedustajan satuilema arkipyhäväite täysin tuulesta temmattu
Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee SDP:n kansanedustaja Timo Suhosen väitettä, jonka mukaan perussuomalaiset haluaisivat poistaa arkipyhät yrittäjäjärjestön ehdotuksen mukaisesti.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Teemu Keskisarja SuomiAreenassa: SDP jakaisi äänestäjille ja someseuraajille ei-kenenkään velkamiljardeja, joita ei ole olemassakaan
MTV:n ja Porin kaupungin SuomiAreenan Raatihuoneenpuiston lavalla kohtasivat keskiviikkoiltana puolueiden puheenjohtajiston vaikuttajat, ja melko ennalta-arvattavasti puoluepomoilta kysyttiin kantoja talouden sopeutuksiin ja lisäsäästöihin lähitulevaisuudessa.

PS-ministeriryhmän tiedotustilaisuus klo 15.30 alkaen (suora lähetys)

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Nato tunnusti laittoman maahantulon merkittäväksi uhaksi kansalliselle turvallisuudelle
Nato teki Haagin huippukokouksessaan päätöksen, että rajaturvallisuuteen liittyvät kulut voidaan jatkossa laskea mukaan jäsenmaiden viiden prosentin puolustusmenotavoitteeseen. Tämä on suuri helpotus niille Nato-maille, joilla on yhteistä rajaa Venäjän kanssa tai joihin muuten kohdistuu paljon laitonta maahantuloa. Myös kumivenepakolaisten kanssa ongelmissa oleva Britannia iloitsee uudesta linjauksesta.

Suomen Akatemia teki sen taas! 750 000 euron jättipotin kuittasi tällä kertaa kynsisalonkitutkimus: feminismin ja rodullistamisen manikyyritutkimusta
Suomen Akatemian myöntämä yli 750 000 euron rahoitus Helsingin yliopiston tutkimukselle "Intiimi manikyyri: femininisoitu työ, (itse-)hoiva ja rodullistetut kohtaamiset kynsistudioissa" on hämmentänyt sosiaalisessa mediassa. Keskustelijat ovat ilmaisseet epäuskoaan julkista rahankäyttöä ja tiedepolitiikkaa kohtaan. Päivystävät kriitikoiden kriitikot kuten ekonomisti Heikki Pursiainen puolestaan piikittelivät muita keskustelijoita kuten Wille Rydmania jopa henkilökohtaisuuksiin asti. Pursiainen puhui kohututkimuksesta ylistävämpään sävyyn. Suomen Akatemian erikoiset rahoituspäätökset hämmentävät ihmisiä vuodesta toiseen. Ilmiö liittyy laajempaan keskusteluun tieteen politisoitumisesta ja tiederahoituksen kanavoitumisesta ideologisesti värittyneisiin hankkeisiin.