Puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo vaatii välitöntä reagointia hälyttävään uutiseen, jonka mukaan 70 prosenttia elinkeinoelämän suurista yrityksistä on valmis siirtämään tuotantonsa Suomesta pois seuraavien viiden vuoden aikana.

Neljän suurimman puolueen puoluesihteerit Riikka Slunga-Poutsalo (ps.), Reijo Paananen (sdp), Timo Laaninen (kesk.) ja Minna Arve (kok.) olivat tänään Ylen aamu-tv:ssä toimittaja Sari Huovisen tentattavina Suomen vaikeasta taloustilanteesta. Kiinnostusta herätti muun muassa perussuomalaisten päätös jäädä pois eilisestä pääministeri Alexander Stubbin johtamasta talousneuvoston kokouksesta.

– Nyt on hallituksen liian myöhäistä huutaa oppositiota apuun Suomen talouden pelastamiseksi. Me olemme varoittaneet tästä jo pitkän aikaa, eikä mitään ole tapahtunut. Emme voi olla mukana nyökyttelemässä ja hyväksymässä, kun nyt jo ollaan ulkoistamassa Suomen taloudellisia päätöksiä Ruotsiin. Talousneuvoston kokous oli täydellistä teatteria, jonka anti oppositiokumppaninkin mukaan jäi varsin laihaksi, sanoi Slunga-Poutsalo.

Suomi ei kestä hallituksen rämpimistä huhtikuuhun

Perussuomalaiset jäivät pois kokouksesta yksinkertaisesti siksi, että tarkoitus on kaataa hallitus.

– Meille olisi etua katsoa hallituksen rämpimistä huhtikuuhun saakka, mutta kun tämä maa ei enää kestä sitä. Meillä ei ole enää varaa odottaa. Kun 70 prosenttia elinkeinoelämän suurista yrityksistä on valmis siirtämään tuotantonsa Suomesta pois seuraavien viiden vuoden aikana, on se niin hälyttävä uutinen, että siihen on puututtava välittömästi, Slunga-Poutsalo totesi.

Hallituksella on ollut neljä vuotta aikaa tehdä tehtävänsä. Opposition tehtävä ei ole puuttua tilanteeseen ja sanoa, että nyt tehdään näin, vaan ratkaisujen pitäisi tulla hallitukselta. Niitä vain ei tule.

Budjettirakenteen uudistuksia tarvitaan

Perussuomalaisten lääke Suomen talouden korjaamiseksi olisi koko budjettirakenteen uudistaminen. Kahden lompakon politiikka on johtanut siihen, että tavallinen duunari, jolla vielä on töitä, joutuu toisaalta koko ajan pelkäämään että työt loppuvat hetkenä minä hyvänsä ja toisaalta elämään siinä todellisuudessa, etteivät rahat riitä arjen pyörittämiseen samaan aikaan kun verotuloja käytetään mitä ihmeellisimpiin tarkoituksiin.

– Meidän pitää saada työllisyysaste nousemaan käsittämättömän nopeasti. Tämän saavuttamiseksi olisi oleellista saada budjettirakenneratkaisuja aikaan. En oikein ymmärrä sitä, että ensi vuosi on suunniteltu menemään samalla lailla kuin kuluvakin – lisälainaa ottamalla, Slunga-Poutsalo ihmetteli.

Katso haastattelu YLE Areenan sivuilta >

Mika Männistö