Kokoomus on ministeriensä lisäksi menettänyt hermonsa. Kokoomusvetoinen hallitus on täysin ristiriitainen toimissaan. Stubb puhuu yhtä ja Arhinmäki toista. Linja on hukassa asias­sa jos toisessa.

Julkisuus päästää kokoomuksen helpolla. Ehdokasvyörytys täyttää median. Hallituspolitiikan tulokset ovat heppoiset, mut­ta EU-vaalien palkintoja jaetaan. Viisi vuotta sitten olin itse eh­dolla. Meillä oli oma linja ja taktiikka. Se toimi silloin ja toimii nyt, kun tehdään oikein. Tämä on tärkeä asia ja vaatii keskitty­mistä ja kurinalaisuutta.

Oma työ ratkaisee. Kaikki muut syyt ovat tekosyitä. Ehdokkai­ta on autettava ja lähdettävä liikkeelle. EU-linjallamme on pal­jon kannatusta, se on saatava ulos koloistaan. Kansanedustajien on näytettävä esimerkkiä. Se on perusvelvollisuus.

Olin ehdokkaiden Mauno Vanhalan ja Erkki Havansin avaustilaisuudessa Jyväskylässä. Väkeä oli hyvin liikkeellä ja pu­heet korkeatasoisia. Kyllä ihmiset tulevat kuuntelemaan, kun on oikea viesti ja jotakin sanottavaa. Kävin sitä ennen Keuruulla ja kahvila oli ääriään myöten täynnä. Piirit ja osastot tekevät hyvät pohjat, kun otetaan yhteyttä.

Kentän työ on kaiken avain. Kuntapolitiikassa meillä on muu­tamia kuplivia paikkakuntia. Tässä olen nyt aika tyly. Aikuisten ihmisten on sovittava asiat ja toimittava ryhdikkäästi. Muu on äänestäjien pettämistä. Toimin omalta osaltani niin, että pukarit eivät ole pelipaikoilla, kun eduskuntavaaliehdokkaita valitaan. Tämä on kentän puurtajien viesti minulle.

Politiikka on aika yksinkertaista. Sinulla on linja ja tavoi­te. Idea. Sitten viet sen kansan puntaroitavaksi ja perille. Siihen tarvitset apua. Yksin ei voi voittaa. Tiedän tämän kokemukses­ta. Julkisuudessa mesoaminen ei pottia kasvata. Perusteltu poli­tiikka tuo potin. Se saa myös julkisuutta. Tiedän kokemuksesta.

Perussuomalaiset on puolueena nuori. Saamme koko ajan uusia ihmisiä mukaan. Se on suuri voima. Kaikki työ vaa­tii pitkäjänteisyyttä. Olen ollut puolueen puheenjohtaja kohta 17 vuotta. Kannattaa miettiä tarkkaan mitä tekee. Tuumaustunti on tärkeä, silloin ei tee turhaa työtä ja tulee vähemmän virheitä.

Puoluetyö on vapaaehtoistoimintaa. Arvokasta kansalais­palvelua. Korostan jäsenistön ja kannattajien voimaa. Perus­työ on kunnolla. Seuraavia vaaleja emme voita julkisuuspelillä tai Timolla televisiossa. Se voitetaan kentällä. Tähän luo oman suolansa se, että uusilla, kovan työn tekijöillä, on mahdollisuus nousta eduskuntaan.

Vaalit kerrallaan

Perussuomalaiset voittivat viime eduskuntavaalit koval­la ja hyvin ajoitetulla työllä. Sähläys oli minimissään.

Nyt on oltava tarkkana. Käydään vaalit kerrallaan. Perussuo­malaisten EU-vaalilista valmistuu helmikuussa. Sen jälkeen al­kaa vaalitaistelun loppukiri. Urakka ei ole helppo, mutta euro­jytky on saavutettavissa.

Huomio ensin EU-vaaleihin ja sitten eduskuntavaaleihin. En ymmärrä, enkä hyväksy sitä, että eduskuntavaaliehdokkaita ni­metään ennen EU-vaaleja. Siinä vaalityö kärsii ja osa jättää EU-vaalityön tekemättä. Tätä en vastuullisena puolueen puheenjoh­tajana voi katsoa läpi sormien.

EU-vaalien jälkeen voidaan ehdokasasettelu aloittaa, jotta vaa­lityö voi olla käynnissä jo lukuisissa kesätapahtumissa. Uskon, että ymmärrät tämän, kun hetken pohdit asiaa. Otetaan vaalit kerrallaan.

Kirjoitus on julkaistu Perussuomalainen 1/2014 -lehdessä.

TIMO SOINI