Artikkeli kuva

MIKKO STIG, LEHTIKUVA

Soini kommentoi Holmlund-asiaa

14.02.2013 |18:47

Lakivaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Anne Holmlund (kok) syyttää ministeri Ville Niinistöä (vihr) ja kansanedustaja Mikael Jungeria (sdp) totuudenvastaisten väitteiden esittämisestä. Holmlund katsoo Jungerin ja Niinistön antaneen väärää tietoa julkisuuteen hänen toimistaan lakivaliokunnan puheenjohtajana.

Junger ja Niinistö ovat Holmlundin mielestä väittäneet hänen jarruttaneen ns. homolain käsittelyä lakivaliokunnassa. Holmlund on lähettänyt kirjeen eduskunnan puhemiesneuvostolle, jossa hän edellyttää neuvostoa tutkimaan hänen toimensa kyseisessä asiassa lakivaliokunnan puheenjohtajana. Holmlund ei näe virhettä omissa toimissaan.

Kysymys lienee painostuksesta

Puhemiesneuvoston jäsen, kansanedustaja ja eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Timo Soini katsoo, että lakivaliokunnan puheenjohtaja kokee tulleensa ahdistelluksi mediassa.

– Holmlundia on painostettu julkisuudessa ja netissä ja hän kokee varmaan, että hallituskumppanit ovat myös osallistuneet tähän, Soini toteaa.

Ei tämä tähän jää

Soini näkee, että tämä juna liikkuu ja seurauksia tulee:

– Tämä johtaa siihen, että puhemiesneuvoston on käsiteltävä tämä äärimmäisen poikkeuksellinen asia. Vakavaa on jos kansanedustaja ja ministeri levittävät vääriä tietoja.

Perussuomalaiset edellyttävät, että lakeja noudatetaan ja haetaan oikeudenmukainen ratkaisu.

– Me haluamme selvityksen tähän asiaan. Sitten haluamme kuulla osapuolia ja sitten vasta otamme kantaa.

Soini kertoo, että tässä nimenomaisessa lakialoitteessa on kyse myös siitä, että vedetäänkö joitakin lakialoitteita sellaisten lakialoitteiden ohi, joilla on yli sadan kansanedustajan allekirjoitus. Tässä tapauksessa allekirjoittajia on runsaat 70.

– Jos tälle tielle lähdetään niin mihin raja vedetään? Onko niin, että esimerkiksi perussuomalaisten 39 allekirjoitusta lakialoitteeseen riittää ohituskaistan käyttöön, vai minkälaisin perustein edetään?

Holmlundin asia otetaan puhemiesneuvoston esityslistalle niin pian kuin se suinkin on mahdollista. Neuvosto ei käsitellyt asiaa vielä tänään.

SEPPO HUHTA


Artikkeliin liittyvät aiheet


Mitä mieltä?

Viikon suosituimmat

10.
Suomen uutiset logo

Maahanmuuttokriittisyys kasvaa – eliitti ja media kieltäytyvät näkemästä Euroopan poliittista muutosta

03.10.2024 |13:12

Uusimmat