Suomessa käydään yltyvää perhepoliittista suuntataistelua kotihoidontuen tulevaisuudesta, sanoo perussuomalaisten puheenjohtaja, ulkoministeri Timo Soini.

– Mahtavat voimat ovat liikkeellä supistaakseen perheiden valinnanvapautta. Kaikki tämä puetaan perhevapaauudistuksen valhekaapuun. Kyse on yksinkertaisesti siitä, saako perhe itse valita kumpi lasta hoitaa kotona, isä vai äiti, vai määräkö julkinen valta siitä.

– Perussuomalaiset puolustavat perheiden oikeutta päättää itse asioistaan. Tämän hallituksen aikana kotiäitiviha ei menesty. Jotta kotihoidontukea voidaan myös jatkossa menestyksellisesti puolustaa, tarvitaan poliittista tukea, Soini painottaa.

Perheillä oltava oikeus päättää

Monet kunnat maksavat niin sanottua kotihoidontuen kuntalisää.

– Niin myös kotikaupunkini Espoo. Valittavien kuntavaltuutettujen käsissä on, jatketaanko sen maksamista ja minkä suuruisena. Lapsiperheiden kannattaa nyt olla tarkkana ja äänestää sellaista ehdokasta, joka kannattaa myös kotihoidontuen kuntalisää. Se on yksi keino puolustaa kotihoidontukea ja todellista valinnanvapautta koko Suomessa, Soini toteaa.

– Kotihoidontuki on ideologinen kysymys, jos mikä. Kysymys on perheiden oikeudesta päättää. Toisella puolella on yhteiskunnan puuttuminen perheiden itsemääräämisoikeuteen. Perussuomalaiset uskovat perheiden harkintakykyyn. Kyllä kansa tietää.

SUOMEN UUTISET

Tagit