Vasemmistoliitosta ja Vihreistä ei ollut koko hallituskauden kantajiksi. Tämä on nyt todettu tosiasia. Luonnottoman laaja hallituspohja oli tuhoon tuomittu. Näin toteaa Sastamalassa puhunut Timo Soini (ps.) tänään lauauntaina.

– Hallitus syntyi ainoastaan siksi, että EU-politiikan suuntaa ei suostuttu muuttamaan. Hallitukseen menivät ne, jotka jatkoivat tukipakettipolitiikkaa. Sen tulokset euroalueella ovat kaikkien arvioitavissa, Soini muistuttaa.

– Suomi tarvitsee käänteen. Se on mahdollista vain uuden hallituksen kautta, joka tulee muodostaa uusien vaalien kautta. Suomeen on muodostettava, vaalituloksen perusteella, vankka enemmistöhallitus ilman takiaispuolueita. Käytännössä tämä merkitsee kolmen ison puolueen yhteishallitusta. Aikaa ei ole hukattavaksi, vaalien aikaistusta ei voi sulkea pois, sillä Perussuomalaiset eivät tule pelastamaan eduskuntaäänestyksissä sixpäkin tynkää.

Soini kiinnittää myös huomiota Vihreän Langan teettämään, äänestäjien liikkumista kuvaavaan tutkimukseen.

– Erityisen mielenkiintoista tuossa tutkimuksessa oli RKP: n vuoto Kokoomukseen. Tekeekö suomenruotsalaistaustainen pääministeri Alexander Stubb selvää jälkeä RKP:sta kannatuksesta etenkin Uudellamaalla ja Helsingissä, Soini kysyy.

– Suomi ei nouse hyssyttelyllä. Perussuomalaiset ovat valmiita rohkeisiin ja ennakkoluulottomiin päätöksiin. Uskon, että kansa haluaa vankan hallituksen. Vihreän Langan tilaama tutkimus puolueiden välisistä kannatusliikkeistä oli aika karu pienille puolueille. Kansan syvät rivit liikkuvat siihen suuntaan, että hallitus ei saa jäädä takiaispuolueiden jumittamaksi.

PS VERKKOTOIMITUS