

Trump at War -elokuva kertoo Trumpin vaalikampanjasta. Kuvakaappaus https://trumpatwar.com/
Steve Bannon puhuu HBO Nordicilla Trump at War -elokuvastaan ja suhteestaan presidenttiin
Trumpin hallinnon entinen strategiapäällikkö ja Breitbart News Network median hallituksen puheenjohtaja Steve Bannon avaa suhdettaan presidentti Donald Trumpiin Bill Maherin uusimmassa keskusteluohjelmassa.
Maher on tunnettu amerikkalainen televisiojuontaja ja poliittinen kommentoija. Hänen showtaan katsotaan ympäri maailmaa.
Aluksi Bannon kertoo esiintyvänsä nykyään hyvin vähän konservatiivien mediassa. Hän kertoo menevänsä mielellään vaikeisiin paikkoihin, kuten esimerkiksi CNN:n ja BBC:n kovimpien haastattelijoiden ohjelmiin.
Maher aloittaa haastattelunsa peräämällä Bannonilta vastausta, mikä hänen roolinsa oli Trumpin valinnassa.
– Trumpi valitutti itse itsensä. Olin siinä vain mukana, Bannon toteaa.
Bannon puhuu myös Trumpin Kiinaan kohdistanesta toimista.
– Tariffit kuuluvat kauppasotaan, jonka Kiina aloitti. Tulleja ei voi erottaa verotuksesta. Trump yrittää estää immateriaalioikeuksien viennin. Yritysten veronkevennykset palauttavat kilpailukykyä. Trump laittaa uusiksi maailman toimitusketjua, hän tiivistää.
Ammattipoliitikkojen aika on ohi
Maher tuo selkeästi esiin oman mielipiteensä Trumpin presidenttiydestä. Hän tivaa kärkkäästi Bannonilta vastauksia Trumpin lausuntoihin.
– Pitää seurata signaalia. Taustamelua tulee joka päivä, Bannon sanoo.
Bannonin mukaan ammattipoliitikko ei pärjää enää, koska elämme uutta aikaa.
– Pitää olla mediatietoinen Oprahin tai Avenattin tapaan. (Michael Avenatti ja Oprah Winfrey ovat molemmat tunnettuja mediakasvoja.) Joukkoviestintä on hallittava. Se vain on tätä päivää, hän analysoi.
Bannon spekuloi myös tulevia välivaaleja.
– Jos Trump häviää edustajainhuoneen 6. marraskuuta, hänet asetetaan virkasyytteeseen. Äänestämme hänestä. Sen jälkeen 2020 Trump on oikeistossa ja joku Kamala Harrisin kaltainen vasemmistossa. Bloomberg tai Romney siinä välissä. Siitä tulee kolmen kisa, hän sanoo ja lisää:
– Trumpin ensimmäinen kausi on menestys. Neljän prosentin kasvu taloudessa. Palaan tähän 2020.
Lopuksi Bannon puhuu vielä työsuhteestaan Trumpin hallintoon.
– Annoin hänelle vain vuoden. Otin lopputilin. Olen ollut populistiliikkeessä mukana yhdeksän vuotta. Trump tuli siihen mukaan ja vei meidät 10 vuotta eteenpäin. Hän tajusi homman heti, rikkoi Bushin koneiston ja sai republikaanti puolelleen.
Steve Bannonin elokuva Trump at War on kertomus vuoden 2016 kampanja-ajasta. Elokuva on katsottavissa osoitteessa https://trumpatwar.com.
Heli-Maria Wiik
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Viikon suosituimmat


Jussi Halla-aho: ”Onko minkään median toimituksessa yhtä paljon rikollisia kuin Hesarissa?”
Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho jakaa X-tilillään kurinpalautusta Helsingin Sanomille. Halla-aho osallistuu näin keskusteluun tuoreesta hovioikeuden tuomiosta kahdelle Helsingin Sanomien toimittajalle niin kutsutussa Viestikoekeskus-jutussa. Hovioikeus kovensi käräjäoikeuden aiempaa tuomiota.

Teemu Keskisarja: Suomen osuus maailman hiilipäästöistä on yksi promille ja Suomen pinta-alasta 75 prosenttia on metsää – ”Repikää siitä tieteelliset tosiasianne”
Ylen aamussa vierailleelta kansanedustaja Teemu Keskisarjalta tivattiin kantaa hallitukselta odotettavaan ilmastostrategiaan. Keskisarja totesi asian olevan hänelle yhdentekevä. - Perussuomalaisille luonnonsuojelu on luonnollinen, pyhä asia. Ilmakehäkiihkoilu sen sijaan on paholaisen keksintö. Se on EU:n anekauppaa, lähiluonnon raiskaamista ja hiilinielujen nieleskelyä. Ilmakehäkiihkon sfääreistä olisikin tehtävä paluu aidosti vihreälle metsäpolulle.

Vigelius SDP:n Nurmisen yt-aikeista: Tätäkö tarkoitti, että kaiken voi tehdä reilummin?
Tampereen kaupunginhallitukselle esitetään yt-neuvottelujen aloittamista vähintään 10 miljoonan euron säästöjen saavuttamiseksi. Säästöjä tehdään kaikilla palvelualueilla. Perussuomalaisten kansanedustajan, Tampereen kaupunginvaltuutettu Joakim Vigeliuksen mielestä päätökset osoittavat, mitä SDP:n vaalilupaus "kaiken voi tehdä reilummin" todella tarkoittaa.

Nyt tuli perussuomalaisten vastaus SDP:n Razmyarin leikkauslistoihin: ”Tätäkö tarkoittaa kaiken voi tehdä reilummin?”
Perussuomalaisten eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja Miko Bergbom tyrmää sosialidemokraattien varapuheenjohtaja Nasima Razmyarin esitykset maataloustukien leikkauksista sekä veronkorotukset listaamattomille yhtiöille.

PS-ministeriryhmän tiedotustilaisuus klo 15.30 alkaen (suora lähetys)

SU-Show #16: Suomessa on sananvapaus, mutta islamin arvostelija joutuu usein yhä vaientamisyritysten kohteeksi – onko suomalaisista tullut kulttuurisesti alistettu kansa?
Suomen Uutiset Show'n studiossa on tarjolla tällä kertaa suoraa puhetta sananvapauden todellisesta tilasta, kulttuurisesta alistamisesta sekä syistä ilmiön taustalla. Ajankohtaista aihetta pöyhivät Yhdysvaltojen historian ja kirkkohistorian dosentti, professori ja tutkija Markku Ruotsila sekä kansanedustaja Kaisa Garedew.

Arabitaustaiset perheklaanit hallitsevat suurta osaa saksalaisesta rikollisuudesta
Aikoinaan Libanonista Saksaan turvapaikanhakijoina saapuneet arabitaustaiset klaanit tekevät huomattavan osan Saksan rikoksista. Saalista kerätään etenkin huumekaupalla, ryöstöillä, suojelurahalla ja kiristyksellä. Klaanin jäseniä yhdistävät ehdoton lojaalisuus omia perheenjäseniä ja sukulaisia kohtaan, perinteiset arvokoodit ja oma oikeuskäsitys. Tutkijat muistuttavat, että kaikki perheklaanien jäsenet eivät ole rikollisia.

Jussi Halla-aho: Kehitysavun tehtävä on ollut ostaa itsellemme hyvää omaatuntoa
Länsimainen ja suomalainen ihminen kantaa ilmeisen ikuista syyllisyyden taakkaa. Ainakin wokeväen mielestä. Olemme syyllisiä siihen, mitä samanväriset ihmiset ovat tehneet missä päin maailmaa hyvänsä aikakauteen katsomatta. Jussi Halla-ahon mielestä tämä on ”vähän kummallista ajattelua”.

Suomen Akatemia teki sen taas! 750 000 euron jättipotin kuittasi tällä kertaa kynsisalonkitutkimus: feminismin ja rodullistamisen manikyyritutkimusta
Suomen Akatemian myöntämä yli 750 000 euron rahoitus Helsingin yliopiston tutkimukselle "Intiimi manikyyri: femininisoitu työ, (itse-)hoiva ja rodullistetut kohtaamiset kynsistudioissa" on hämmentänyt sosiaalisessa mediassa. Keskustelijat ovat ilmaisseet epäuskoaan julkista rahankäyttöä ja tiedepolitiikkaa kohtaan. Päivystävät kriitikoiden kriitikot kuten ekonomisti Heikki Pursiainen puolestaan piikittelivät muita keskustelijoita kuten Wille Rydmania jopa henkilökohtaisuuksiin asti. Pursiainen puhui kohututkimuksesta ylistävämpään sävyyn. Suomen Akatemian erikoiset rahoituspäätökset hämmentävät ihmisiä vuodesta toiseen. Ilmiö liittyy laajempaan keskusteluun tieteen politisoitumisesta ja tiederahoituksen kanavoitumisesta ideologisesti värittyneisiin hankkeisiin.