Kansanedustaja Juho Eerolan pitämässä perussuomalaisten ryhmäpuheenvuorossa kummeksuttiin piakoin käsittelyyn tulevaa lisätalousarviota, josta löytyy kohta: ”Suomen Pankin eräiden sijoitustuottojen siirto Kreikan valtiolle. Määräraha on 41 880 000 euroa.” Eerola kuvasi määrärahan taustaa:

– Momentin ilmestyminen budjettiimme on osa viime marraskuussa sovittua Kreikan lainaohjelman muutosta, jossa EKP:n omistamien Kreikan valtionvelkakirjojen tuotot päätettiin antaa Kreikalle.

Päätös tarkoittaa Eerolan mukaan sitä, että ensin Suomen Pankki maksaa Suomen valtiolle osuuden EKP:n hallussa olevien Kreikan velkakirjojen tuotosta, ja sitten sama rahamäärä siirretään heti Kreikalle.

– Kyse ei ole lainasta tai takauksesta vaan vastikkeettomasta riihikuivasta rahasta: me budjetoimme rahaa Kreikan valtiolle ilman takaisinmaksuvelvoitetta. Eikö tämä jo todellakin ole rahan lapioimista etelään, Eerola kummeksui.

Perussuomalaisten varapuheenjohtajana toimivan Eerolan mukaan kyseessä ei ole myöskään mikään teknisluontoinen järjestely. Suomi on kantanut EKP:n hallussa olevien Kreikka-lainojen riskin, joten Suomelle kuuluisi myös näin ollen niiden tuotto.

– Lisäksi on turha kuvitella, että tämä herkku loppuisi tähän. EKP:n hallussa on edelleen miljardikaupalla Kreikan velkapapereita, joten tällaiset tulonsiirrot ovat vasta lämmittelyä. Euroalueesta on tullut tulonsiirtounioni, Eerola summaa.

PS VERKKOTOIMITUS