Eduskunnan puhemies oudoksuu järjestöjen ja urheiluseurojen osallistumista tilaisuuteen, jossa vaaditaan poliitikkojen tappamista.

Jussi Halla-aho (ps.) kirjoittaa: ”On demokratian ja yhteiskuntarauhan näkökulmasta äärimmäisen huolestuttavaa, että lukuisat järjestöt ja jopa urheiluseurat osallistuvat mielenosoitukseen, jossa kannetaan totalitarismin symboleja ja vaaditaan vaaleilla valittujen poliitikkojen tappamista.”

Sunnuntaina Helsingissä järjestettyä Me emme vaikene! -mielenosoitusta markkinoitiin etukäteen rauhanomaisena ja päihteettömänä koko perheen tapahtumana. Todellisuus oli jotain muuta, sillä tapahtumaan osallistuneet silminnähden kiihtyneet ihmiset marssivat väkivaltaan lietsovien iskulauseiden ja äärimmäisen kuvaston alla.

Fasismin vastustajina esiintyvät mustiin pukeutuneet mielenosoittajat kantoivat kylttejä, joissa vaadittiin keskeisten ministereiden tappamista.

Ennen mielenosoituksen alkua tukijoukkoihin oli listattu muun muassa Susijengi, Koripalloliitto, Suomen lukiolaisten liitto ja Suomen Vanhempainliitto ry.

Koripalloliitto ja Susijengi ovat sittemmin poistattaneet nimensä tukijalistalta.

SUOMEN UUTISET