Keskustalainen tohtori Pekka Perttula vaatii Verkkoapilan kolumnissaan pääministeri Jyrki Kataista (kok.) hajottamaan eduskunnan.

Perttulan mukaan meneillään oleva Himasgate on politiikan suurissa asioissa pieni henkäys, joka kuvaa kuitenkin kokoomuksen tyyliä.

Pekka Himasen henkilössä yhdistyy julkisuus- ja menestys. Hän osaa aikamme julkisuussäännöt ja osaamisen muuttamisen rahaksi. Kelpaa kokoomukselle. Menestyjiin samastuminen on perikokoomuslaista, Perttula kirjoittaa keskustan verkkolehdessä.

– Euroopan poliittisessa kuohunnassa poliitikoilta puuttuu rohkeus näyttää uutta suuntaa. Muutoksen tarve tiedetään, mutta ratkaisuja ei tohdita esittää. Pelätään kansan valtaa. Kansan vallan ja kansanvallan vuoksi eduskunnan hajottaminen pitäisi ottaa politiikan esityslistan ykkösasiaksi.

– Jos eläisimme vielä vanhan valtiosäännön aikaa, niin kokoomuslaista tasavallan presidenttiä Sauli Niinistöä vaadittaisiin isänmaan edun nimissä hajottamaan eduskunta. Perusteluna olisi se, että Suomi ei voi toivoa ja unelmoida, kun hallituksen pitäisi olla kiivaassa työn tohinassa, Perttula sivaltaa.

PS VERKKOTOIMITUS