

Kansanedustaja Toimi Kankaanniemi (peruss.) eduskunnan täysistunnossa 22. kesäkuuta 2016.
Toimenpiteitä kuin tykin suusta: “Eläkeuudistus, kiky, sote, kärkihankkeet, rakentaminen, liikenneinfra, säädösten purku, ..”
Suomi kulkee kohti valoisampaa tulevaisuutta hallituksen määrätietoisten toimenpiteiden ansiosta, vakuutti Toimi Kankaanniemi (ps.) ja luetteli runoilijan tavoin pitkän listan hallituksen vuoden aikana tekemiä myönteisiä asioista.
– Kipeät menoleikkaukset on tehty. Eläkeuudistus on hyväksytty. Kilpailukykysopimus on syntynyt. Sote ja kuntien tehtävien purku etenevät. Kärkihankkeet luovat uutta kasvua. Asunto- ja muu rakentaminen on kiihtynyt. Liikenneinfraan panostetaan historiallisen paljon. Säädöksiä on purettu enemmän kuin edellisinä vuosikymmeninä, Kankaanniemi listasi Eduskunnan käsitellessä julkisen talouden suunnitelmaa vuosille 2017-2020.
– Vuodessa on tapahtunut paljon positiivista. Paljon on työtä vielä tehtävä.
– Oppositio kuulitteko, me emme luovuta. Jatkamme päätösten tekemistä vastalauseistanne huolimatta, Kankaanniemi huudahti.
Tavoitteisiin pääsemiseen tarvitaan uusia rohkeita avauksia. Niistä hän kiitti etenkin työministeri Jari Lindströmiä (ps.).
– Syksyn työllisyys- ja yrittäjyyspakettiin on ladattu vahvasti odotuksia. Uskomme talouden käänteeseen. Tämä hallitus sen tekee. Kansantalous elpyy, Kankaanniemi iloitsi.
Edellisen hallituksen toimettomuus
Kankaanniemi vertasi istuvan hallituksen meininkiä edellisen hallituksen synkkiin synteihin. Viime kaudella valtio otti uutta velkaa 25 miljardia euroa. Kunnat velkaantuivat seitsemän miljardia valtionosuusleikkausten johdosta.
Näin kävi, vaikka omaisuutta myytiin yli kolmen miljardin euron edestä.
– Yhteensä viidessä vuodessa julkinen sektori söi noin 40 miljardia euroa enemmän kuin tienasi, Kankaanniemi muistutti.
Kuitenkin työttömyys kasvoi 100 000 ihmisellä ja bruttokansantuote supistui.
– Tänä vuonna bkt:n arvioidaan kasvavan runsaan prosentin ja maltililisen kasvun ennustetaan jatkuvan. Työttömyys kääntyy laskuun ja velkaantuminen hidastuu, Kankaanniemi arvioi.
Kiitoksia myös ay-liikkeelle
Kankaanniemi kiitti myös ay-liikettä, joka tuli hallituksen rinnalle rakentamaan tulevaisuutta.
– Luottamus palautui yhteiskuntaan! Kilpailukykymme saavuttaa tärkeimmät kilpailijamme Ruotsin ja Saksan. Hallitus on tehnyt sen, mitä on luvannut, Kankaanniemi totesi.
Samalla perussuomalainen eduskuntaryhmä kantaa huolta sisäisestä ja ulkoisesta turvallisuudesta. Poliisien määrän pitää pysyä yli 7000:n.
Tämä hallitus tekee
Opposition esitysten yhteenlaskettu hinta nousisi Kankaanniemen mukaan miljardiluokkaan.
– Meillä ei ole varaa siihen kevytmieliseen velkavetoisuuteen ja pysähtyneisyyteen, jota koettiin viime vaalikausi. Onneksi meillä on hallitus, joka ei pelkää eikä selittele, vaan tekee päätöksiä, joilla Suomi nousee, Kankaanniemi viitoitti.
Veli-Pekka Leskelä
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Viikon suosituimmat

Purra: Surkeaa, Iltalehti, uskomattoman surkeaa
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra ottaa Facebookissa kantaa Iltalehden faktojen vastaiseen uutisointiin hallituksen säästöistä. Purran mukaan Iltalehti ei kanna mitään vastuuta siitä, että se johtaa ihmisiä harhaan virheellisellä uutisoinnillaan.

Jäikö Iltalehdessä vapunvietto päälle? Toimitus häröili lehden kanteen jättiotsikon tulevasta eläkeleikkauksesta, vaikka eläkkeitä nimenomaan ei leikata – lehti pahoittelee Äpy-levelin koheltamistaan

Päivän pointti: Oikeuskanslerin ratkaisu ministeri Mari Rantasesta ei miellyttänyt Ylen toimitusta – kutsui kommunistitaustaisen professorin haukkumaan lopputulosta

Eikö tulos miellytä? – Suomalainen valtamedia vaikenee edelleen Britannian vaalituloksesta
Ison-Britannian paikallisvaalien tulos on lähes vallankumous, sillä se merkitsee käytännössä perinteisen kaksipuoluejärjestelmän tuhoa. Nigel Faragen Reformipuolue sai vaaleissa murskavoiton, mutta se ei tunnu olevan edelleenkään uutinen Suomessa. Muualla maailmassa kylläkin.

Maahanmuuton kustannukset ovat massiivisia – kansanedustaja Strandman: Suomessa maahanmuuton hintalappu on arviolta 10,5 miljardia euroa vuodessa
Perussuomalaisten kansanedustaja Jaana Strandman kertoo maahanmuuton kustannusten olleen Suomelle ja Euroopalle massiivisia ja selkeästi mukanaan tuomia hyötyjä suurempia. Taloustieteen emeritusprofessori Matti Virénin tekemän karkean arvion mukaan maahanmuuton hintalappu Suomessa olisi noin 10,5 miljardia vuodessa perustuen hollantilaistutkimuksen tuloksiin.

Nigel Faragen maahanmuuttokriittinen Reformipuolue murskavoittoon Britannian paikallisvaaleissa – pääministeri Keir Starmer nöytyy, sanoo ymmärtävänsä äänestäjien raivon perinteisiä puolueita kohtaan
Nigel Faragen maahanmuuttokriittinen ja kansallismielinen Reformipuolue pyyhki perinteisillä puolueilla pöytää Britannian paikallisvaaleissa. Konservatiivit ja työväenpuolue suorastaan romahtivat äänestäjien purkaessa raivoaan nykyvaltaa vastaan. Kahden puolueen valtakausi Britanniassa on ohitse.

Maahanmuutto kasvattaa Vantaan väkilukua, mutta heikentää julkista taloutta: Verotulojen suunta kääntyi laskuun
Ulkomaalaistaustainen väestönkasvu ei tue kunnallista verotulojen kehitystä, vaan päinvastoin heikentää kuntataloutta. Ajatuspaja Suomen Perustan aiemmissa tutkimuksissa osoitettu ilmiö maahanmuuton negatiivisista talousvaikutuksista konkretisoituu nyt Vantaalla, jonka tuloverotuotot ovat kääntyneet laskuun, vaikka kaupungin väestömäärä kasvaa.

Purra: Keskusta levittää valhetta – hallitus ei ole kolminkertaistamassa tai edes korottamassa kiinteistöveron tuottoa

Mira Nieminen: Naudanliha loppuu – joko nyt ymmärretään alkutuotannon arvo?
Naudan jauheliha on loppu kaupasta. Ihmiset huolestuvat vasta silloin, kun lihatiskiltä ei enää löydy sitä, mitä on totuttu ostamaan, kirjoittaa perussuomalaisten kansanedustaja Mira Nieminen.

Lehtinen iloitsee: Turvapaikanhakijoiden uusintahakemuksilla venkoilu loppuu ja maasta karkottaminen nopeutuu
Eduskunta hyväksyi tänään hallituksen esityksen ulkomaalaislain muuttamisesta äänin 103-53. Esityksen myötä turvapaikanhakijoiden tekemät uusintahakemukset vähentyvät merkittävästi eikä niiden avulla voi enää estää maasta poistamista. Perussuomalaisten kansanedustaja Rami Lehtisen mielestä vanha laki on ollut hyvin ongelmallinen.