Kansanedustaja Toimi Kankaanniemi muistutti ryhmäpuheessaan edellisen hallituskauden hurjasta tuhlaamisesta. Vaikka valtio myi omaisuuttaan miljardeilla, valtio ja kunnat velkaantuivat silti raskaasti.

Kankaanniemi muistutti, että viime hallituskaudella valtio otti uutta velkaa 25 miljardia euroa. Kunnat velkaantuivat seitsemän miljardia valtionosuusleikkausten johdosta. Näin kävi, vaikka omaisuutta myytiin yli kolmen miljardin euron edestä.

– Yhteensä viidessä vuodessa julkinen sektori söi noin 40 miljardia euroa enemmän kuin tienasi. Valtion takaukset ja vastuut kasvoivat 75 mrd euroa. Suomi oli velkasyöksyssä ja kulki kohti liiallisen alijäämän menettelyä ja luottoluokituksen alenemista. Kuitenkin työttömyys kasvoi 100 000 ihmisellä ja bruttokansantuote supistui, Kankaanniemi kertasi.

Bruttokansantuote supistui vuosien 2012-2014 aikana. Käänne parempaan on kuitenkin jo meneillään.

– Tänä vuonna sen arvioidaan kasvavan runsaan prosentin ja maltillisen kasvun ennustetaan jatkuvan. Työttömyys kääntyy laskuun ja velkaantuminen hidastuu.

Kankaaniemi muistutti, ettei Suomella ole varaa siihen kevytmieliseen velkavetoisuuteen ja pysähtyneisyyteen, jota koettiin viime vaalikausi.

– Onneksi meillä on hallitus, joka ei pelkää eikä selittele, vaan tekee päätöksiä, joilla Suomi nousee. Me teemme päätöksiä, hän lopetti puheensa.

SUOMEN UUTISET