Tilanne Kreikan ja Turkin välisellä rajalla on kuumentunut. Laittomien maahanpyrkijöiden määristä liikkuu runsaasti huhuja. Samaan aikaan Turkin television arabiankielinen kanava julkaisee opaskartan laittomasti Eurooppaan pyrkiville.

TRT on Turkin valtiollinen televisiokanava, joka vastaa Suomen Yleä. TRT lähettää ohjelmia useilla eri kielillä, kuten englanniksi ja arabiaksi.

Perjantaina TRT:n arabiankielinen kanava julkaisi kartan, jossa näytetään erilaisia reittejä, joita Turkista Eurooppaan pyrkivät voivat käyttää päästäkseen Ranskaan ja muihin Euroopan maihin, kertoo Ylen Turkin kirjeenvaihtaja Ayla Albayrak Twitterissä.

Reittikartta näyttää suosittelevan Bulgarian ja Romanian kautta Unkariin kulkevaa reittiä. Vaihtoehtoinen reitti kulkee Kreikan ja Italian kautta.

Erdoganin Turkki näyttää siis tekevän kaikkensa saadakseen maassa asuvat Lähi-idän maiden kansalaiset liikkeelle kohti Eurooppaa.

Samaan aikaan Suomessa sisäministeriön kansainvälisten asioiden johtaja Laura Yli-Vakkuri twiittaa lohduttavaa sanomaa:

– Vahvistettua tietoa siitä ei ole, että Turkki olisi avaamassa rajaansa EU:hun tai että maahantulijoiden määrä olisi äkillisesti kasvanut. Suomen ja muiden EU-maiden viranomaiset seuraavat tilannetta ja ovat hyvin varautuneet tilanteen mahdolliseen muuttumiseen.

Joku voisi epäillä, että Suomen sisäministeriö ei ole täysin tilanteen tasalla.

SUOMEN UUTISET