Kansanedustaja Kaj Turunen (ps.) mukaan valtio riistää köyhimpiä, vuokralla asuvia kansalaisia, yli sadan miljoonan euron verran vuosittain. Vanhojen aravavuokra-asuntojen vuokralaisilla maksatetaan moninkertaisia korkotuottoja markkinakorkoihin nähden. Asuntoministeri Krista Kiuru kertoi 8.5.2013 antamassaan haastattelussa, että toiminta on epätervettä. Samassa yhteydessä hän kuitenkin ilmoittaa, ettei asiaa tällä hallituskaudella aiota korjata.

– Olen tehnyt asiasta ensimmäisen kirjallisen kysymyksen ministerille jo 6.11.2011 ja sille jatkokysymyksen 9.12.2011. Ongelmat ovat olleet jo vaalikauden alusta lähtien ministerin tiedossa. Ministeriltä puuttui halu korjata asiaa tuolloin, ja näyttää puuttuvan edelleen, Kaj Turunen kertoo.

– Olen myös tehnyt lakialoitteen sosiaalisen asuntotuotannon ongelmien poistamiseksi, ja siten tuotannon uudelleen käynnistämiseksi, Turunen jatkaa.

Turusen mielestä on hävytöntä, ettei ministeri aio tehdä asialle mitään, vaan syyttää valtiovarainministeriön virkamiehiä.

– Täydellistä kyvyttömyyttä. Kysymys on siitä, että onko hyväksyttävää käyttää kaikkein köyhimpien vuokralaisten hädänalaista tilannetta hyväksi riistämällä heitä. Olisikohan oikeudenmukaisempia keinoja valtiontalouden korjaamiseksi, ihmettelee Turunen.

– Härskeintä ministeri Kiurulta on poliittisen vastuun pakoilu siirtämällä se seuraavalle hallitukselle. Asia voitaisiin korjata heti jos halua olisi. Olen todella pahoillani, että joudun selvittämään Kiurun ministerivastuun tässä asiassa. Aion myös selvittää kiskonnan kohteena olevien köyhien perustuslaillisen oikeusturvan, Turunen huokaa.

PS Verkkotoimitus