Kansanedustaja Sebastian Tynkkynen (ps.) johtaa hallitusneuvotteluissa media-asioiden neuvottelupöytää. Tynkkynen kysyi Twitterissä, onko Ylessä ei-välttämätöntä sisältöä. Vastauksia tuli runsaasti,

Tynkkynen kirjoitti keskiviikkona roolistaan hallitusneuvotteluiden pöydässä, joka tekee kirjaukset digitalisaatiosta ja viestinnästä.

Myöhemmin hän kommentoi: ”Kun kerroin roolistani hallitusneuvotteluissa, alkoi sataa toiveita Yle-veron laskemisesta. Ihan mielenkiinnosta kysyn, kun moni ehdotti jopa Yle-budjetin puolittamista: mitkä kanavat/sisällöntuotanto ei ole muka välttämätöntä? Ihan huvin vuoksi kysyn.”

Tynkkysen kysymys poiki satoja vastauksia. Tässä niistä muutamia:

– ”Uutiset, ajankohtaisohjelmat ja kotimainen urheilu ja kulttuuri voidaan jättää. Kanavia tarvitsee yhden sekä TV, että radio.”

– ”Ylen Aamu on pahinta propagandaa ja poliittista mielipidemanipulointia.”

– ”Kulurakenne julkiseksi.”

– ”uutiset ja urheilu voi jäädä. kaiken muun näkee muualtakin”

– ”En ymmärränyt kysymystä täysin mutta Ylellä tehdään tosi paljon aivan erinomaisia juttuja. Laadukkaat urheilusisällöt, paikalliset toimitukset, dokkarit ja ajankohtaisohjelmat. Toki mulla myös viihdesuosikkeja. Toivon että jatkossakin meillä on laadukas Ja monipuolinen Yle!”

– ”Ylen ydintehtävät: uutiset, ajankohtais-ohjelmat,dokumentit,kotimainen kulttuuri,lasten- ja nuortenohjelmat. Ulkopuolisten tekemät mielipidekolumnit ja sinkut paljaana eivät kuulu ydintehtäviin. Yle varmasti käyttää jokaisen euron mikä sille annetaan, siitä ei ole epäilystä.”

Tekstiä täsmennetty 4.5.2023 klo 22:16.

SUOMEN UUTISET