

Kansanedustaja Vilhelm Junnila eduskunnassa. Arkistokuvaa. / Matti Matikainen
Uutiset kihisevät virheitä, joiden syy on puolueellisten lähteiden käyttö – Junnila: “Antifa vaikuttaa lakien ja oikeuksien mukaan toimivalta riemukkaalta ryhmältä”
Joka päivä lehdistössä on artikkeleita, jotka eivät syystä tai toisesta vastaa todellisia tapahtumia. Yhdysvaltoja koskeva uutisointi on omaa luokkaansa, sillä suurin osa sisällöstä on kärjistettyä, asiayhteydestä irroitettua tai poliittisesti värittynyttä. Suomalainen media lainaa pääsääntöisesti ainoastaan demokraattipuolueeseen sitoutunutta mediaa ja usein viestiä vahvistetaan hienotittelisten ja neutraaliksi esitettyjen asiantuntijoiden kommenteilla. Kansanedustaja Vilhelm Junnila (ps.) kirjoittaa asiasta blogissaan.
Junnila nostaa esiin esimerkkejä viime päivien Yhdysvaltoja koskevista uutisista:
“Iltalehti julkaisi uutisen, ettei terroristijärjestöksi luokitteleminen ole asiantuntijoiden mukaan mahdollista. Asiantuntijalausunnon antoi ‘oikeusministeriön entinen viranomainen’ Mary McCord, joka totesi, ettei laki anna mahdollisuutta luokitella kotimaisia järjestöjä terroristijärjestöiksi. Mutta kuinka neutraali asiantuntija McCord on? Hän on demokraattipuoluetta edustavan presidentti Barack Obaman nimittämä ja tullut tunnetuksi äärioikeiston arvostelijana. McCord oli mukana presidentti Trumpia vastaan kohdistuneessa Venäjä-tutkinnassa, joka on sittemmin haudattu vähin äänin. Kuvittelisi, että asiantuntijana olisi voitu kuulla asioita valmistelevan kansallisen turvallisuuden ministeriön edustajia, kuin oikeusministeriön virkatehtävät jo jättäneen vastapuolueen henkilöä. Sopivia asiantuntijoita valitsemalla voidaan merkittävästi vaikuttaa lukijaan. “
“Entä sitten se Antifa? Iltalehden uutisesta saattoi saada kuvan, että Antifa vaikuttaa lakien ja oikeuksien mukaan toimivalta riemukkaalta ryhmältä. Moni kansalainen kuitenkin muistaa itsenäisyyspäivänä tuhotut Helsingin kadut tai Tampereella jopa hevosia vastaan suunnatut ”kiakkovierasjuhlat”. Silloinkin etulinjassa liehuivat anarkistien punamustat liput ja A-logot, kuten Iltalehden Solmu Salminen on kertonut. Eilinen uutinen ei maininnut, että Suomessakin Antifa on – suojelupoliisin toimesta – listattu yhdeksi turvallisuutta uhkaavaksi ryhmittymäksi. Vielä joulukuussa Iltalehti kirjoitti, että ”punamustien lippujen symboloima aate oikeuttaa kannattajansa pahoinpitelemään, tuhopolttamaan ja rikkomaan”. Nyt julkaistussa artikkelissa mainitaan vienosti heidän vain vastustavan fasismia ja rasismia.”
Kolmanneksi esimerkiksi Junnila nostaa Yleisradion, joka kieltäytyy korjaamasta presidenttiehdokas Joe Bideniä koskevaa uutistaan.
Lue Junnilan blogi kokonaisuudessaan täältä >
SUOMEN UUTISET
Artikkeliin liittyvät aiheet
Mitä mieltä?
Aiheeseen liittyviä artikkeleita


Tutkimus osoittaa: Media jakautunut kahtia – vastakkain ovat valtamedian tunteelliset ja vaihtoehtomedian järjelliset ajattelutavat

Halla-aho: Mitäpä jos lakattaisiin leikkimästä, ettei toimittajilla ole poliittisia kantoja

Antifan iskuryhmä pahoinpiteli useita ihmisiä Budapestissa – naiset mukana hakkaamassa
Viikon suosituimmat

Hallitus on alentanut jakeluvelvoitetta, polttoaineveroa ja ajoneuvoveroa – ministeri Ranne: ”Me rakennamme Suomea, jossa ei mennä autoilijan kukkarolle”
Suomi on autokansaa, ja tämä näkyy myös hallituksen teoissa, sanoo perussuomalainen liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne.

Helsingin teologisessa tiedekunnassa opiskeleva nainen kirjoitti loppuesseeseensä sanan “islamisaatio”, ja bumerangihan siitä tuli – “Ei voida arvostella”
Opiskelija käytti tenttivastauksensa yhdessä osassa sanaa ”islamisaatio.” Tentaattori ilmoitti, ettei tenttivastausta voi arvioida, koska siinä esiintyi termi, joka ei yliopiston mielestä ollut "akateemisesti vakiintunut". Tapaus osuu tieteenteon ytimeen. Opiskelija oli ehdottanut islamisaatiota jatkotutkimuksen aiheeksi. Jos jotakin väitettyä tai oletettua ilmiötä ei saa ehdottaa edes tutkimuskohteeksi siksi, että ilmiö ei ole ”akateemisesti vakiintunut”, putoaa tutkimukselta pohja. Yliopistojen tehtävä kun on juurikin tutkia sitä, mikä ei ole vielä tiedossa.

Hallitus harkitsee vakavasti palkkojen veroalea – SAK, jonka pitäisi olla duunareiden puolella, aloitti heti neliraajajarrutuksen: Vastustaa työntekijöiden ostovoiman vahvistamista
SAK ja ay-liike laajemminkin on jyrkästi asettunut vastustamaan hallituksen kaavailemaa ansiotuloverotuksen keventämistä - siitäkin huolimatta, että matalampi verotus tarkoittaa enemmän käteen jäävää vastiketta työn tekemisestä. Kokonaisuudessa kannattaa huomata, että vaikka veronalennukset hyödyttävätkin työntekijää ja lisäävät ostovoimaa, liitot eivät veronalennuksista hyödy mitään.

Ministeri Lulu Ranne pistäisi koko Yleisradion johdon vaihtoon: ”Kun on tulosvastuu, niin tulos tai ulos”
Liikenne- ja viestintäministeri, diplomi-insinööri Lulu Ranne keskustelee tuoreessa Suomen Uutiset Show -keskusteluohjelmassa suomalaisesta mediasta ja erityisesti Yleisradion asemasta. Ohjelman vieraina ovat lakimies ja kilpailuoikeuden asiantuntija Mikko Alkio sekä johdon konsultti, Aamulehden ex-päätoimittaja Jussi Tuulensuu. Ohjelmassa selviää muun muassa, miten monitahoinen hallinnollinen rakenne Yleisradion ympärille onkaan rakentunut, mikä osaltaan on hidasteena Ylen toimintaan ja rahoitukseen kohdistuvien muutoksien tekemiselle.

Ilmastonmuutos oli päivänpolttava puheenaihe jo 1600-luvulla
Ilmastokeskustelu muistuttaa tänään monin tavoin 1600-luvulla käytyjä väittelyitä ja käsityksemme ilmastonmuutoksesta peilaavat yllättävällä tavalla ikivanhoja ajatuksellisia rintamalinjoja. Yhdet vaativat kulutuksen vähentämistä, toiset uskovat vihreään teknologiaan ja kolmannet kieltävät kokonaan ihmisen vaikutuksen ilmastoon.

Näin käy, kun jengit ottavat vallan yhteiskunnassa: Haiti totaalisen romahduksen partaalla
Rikollisjengit ovat käytännössä kaapanneet vallan maailman köyhimpiin kuuluvassa maassa. Haiti on maan YK-suurlähettilään mukaan lähellä tilannetta, ”josta ei ole paluuta”. Vain pikainen ulkovaltojen puuttuminen kaaokseen voisi nykäistä saarivaltion pois kuilun reunalta.

Brittipoliisi varoitti miestä kadulla: “puhu englantia”-kehotus voi olla viharikos
Newsweek-lehti uutisoi maailmalla leviävästä videosta, jolla brittipoliisi varoittaa miestä: Kehotus vaatia toista ihmistä "puhumaan englantia" voi olla tulkittavissa vihapuheeksi. Tapauksesta syntyi kohu, sillä video antaa lohduttoman kuvan sananvapauden tilasta Isossa-Britanniassa. Videon taustoista tiedetään kuitenkin rajallisesti. Myös poliisi on ollut verrattain vaitonainen tapahtuneesta.

Valtiovarainministeri Riikka Purra: Joko saataisiin veroja oikeaan suuntaan ja kasvu liikkeelle Suomessakin?
Perussuomalaisten puheenjohtaja, valtiovarainministeri Riikka Purra postaa veroista Facebookissa ja viestipalvelu X:ssä. Purran mukaan Suomi häviää verojen ja talouskasvun Ruotsi-maaottelun.

Hallitus päätti tuhdista veronalennuksesta duunareille: Työn teosta jää jatkossa entistä enemmän rahaa käteen
Työn tekemisestä tulee Suomessa entistä kannattavampaa. Hallitus on päättänyt, että verotus kevenee pieni- ja keskituloisilla 525 miljoonaa euroa jo vuonna 2026 ja kevennys nousee 650 miljoonaan euroon seuraavana vuonna eli vuonna 2027.

Ministeri Ranne: Asfaltti tuoksuu taas tänä kesänä – ”Tiehankkeet työllistävät nimenomaan suomalaisia”
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne kertoo, että teitä korjataan taas ennätystahtiin perussuomalaisten vahtivuorolla.
Uusimmat

Kasvuriihen tiedotustilaisuus – suora lähetys

Tutkimus: Veroprogression alentaminen kannattaa
Toimitus suosittelee
PS Naiset 1/2025

Lue lisää
Perussuomalainen 1/2025

Lue lisää