Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari käyttää erittäin rajua retoriikkaa viitaten Suomen sisällissodan aikaan. Hän yllyttää ihmisiä vastarintaan kaduilla ja puhuu tulevasta hallituksesta ”sysimustana oikeistohallituksena”.

Perussuomalaisten saama kutsu hallitusneuvotteluihin tuntuu laittaneen monen vasemmistolaisen henkisen tasapainon todella koville. Sosiaalinen media on täynnä katkeria tilityksiä, nettivihaa ja öyhötystä, vaikka hallitusta ei ole vielä edes saatu kokoon.

Yksi pahimmista uhoajista on Helsingin kulttuurin ja vapaa-ajan apulaispormestari Paavo Arhinmäki, jonka Facebook-kirjoituksessa on synkkiä kaikuja Suomen sisällissodan ajalta. Arhinmäki liehuttaa punalippuaan ja puhuu ”perusrasisteista” ja ”sysimustasta oikeistosta”. Käytännössä Arhinmäki yllyttää vasemmistolaisia katuriehumiseen, vaikka ei sitä ihan suoraan sanokaan.

Arhinmäen Facebook-kirjoitus:

”Suomen historian oikeistolaisin hallitus?”

”Suomen historian oikeistolaisin hallitus?”, otsikoi Arhinmäki Facebook-kirjoituksensa, joka hakee innoituksensa vuoden 1918 hengestä. Tuolloin Suomessa käytiin verinen sisällissota, joka alkoi 26. tammikuuta, kun Helsingin työväentalon torniin sytytettiin punainen lyhty vallankumouksen alkamisen merkiksi. Punakapina johti kymmenien tuhansien suomalaisten kuolemaan.

– Pitää mennä yli sata vuotta taaksepäin historiassa kansakuntamme synkimpään vuoteen 1918, että löytyy yhtä oikeistolainen hallitus kuin mitä Petteri Orpo nyt lähtee muodostamaan, Arhinmäki kirjoittaa.

– Marraskuussa 1918 kasattiin Ingmanin hallitus, jossa oli mukana edistyspuolue, kokoomus ja RKP.

– Tämä pohja on jopa tuota Ingmanin hallitusta oikeistolaisempi, kun mukana on myös perusrasistit.

– Ingmanin hallitus oli vallassa 142 päivää. Toivon Orpon sysimustan porvarihallituksen olevan vallassa vielä lyhyemmän aikaa.

Arhinmäki toivoo RKP:n estävän porvarihallituksen muodostumisen

Arhinmäki panee toivonsa siihen, että RKP estäisi porvarihallituksen muodostumisen vielä viime hetkellä.

– Toivon, että lopulta hallitusneuvotteluissa RKP liberaalina puolueena tulee oikeaan ainoaan tulokseen. Se ei voi tehdä yhteistyötä puolueen kanssa, joka inhoaa rkpläisiä ja laajemminkin isoa osa meistä suomalaisista. Silloin tämä Orpon nyt esittämä pohja ei koskaan astu valtaan.

– Joka tapauksessa nyt tarvitaan vastarintaa, niin kaduilla kuin kabineteissa. Siihen onkin hyvä mahdollisuus jo maanantaina, työväen vappujuhlissa.

– Nyt kaikkien on syytä lähteä marssimaan punalippujen kanssa sysimustaa oikeistohallitusta vastaan, Arhinmäki päättää kirjoituksensa.

Toistuvatko Capitolin tapahtumat Helsingissä?

Monet ovat kommentoineet Arhinmäen vihanlietsontaa. Perussuomalaisten Jussi Halla-aho kehottaa Facebookissa poliisia olemaan tarkkana.

– Toivottavasti poliisi on tarkkana vapun aikaan, kun vasemmiston voimahahmo ja apulaispormestari kehottaa kannattajiaan ”vastarintaan kaduilla”, Halla-aho kirjoittaa.

– Myös eduskunta- ja Säätytalon kulmia on syytä pitää silmällä, jotta Capitolin tapahtumat eivät toistu Helsingissä.

Capitolin tapahtumiin viittaa myös prosessioikeuden professori Mikko Vuorenpää omalla, sarkastisella huumorillaan.

– Minusta Trump toimi sikamaisesti, ja suorastaan rikollisesti, kun hän vaalitappionsa jälkeen yllytti amerikkalaisia kadulle.

– Onneksi Suomen vastuulliset päättäjät ja apulaispormestarit eivät toimi samalla tavalla, Vuorenpää vinoilee.

Arhinmäen eriskummallisesta viestistä nousi verkossa melkoinen äläkkä. Suomessa ei ole aivan tyypillistä, että vaalien tulokseen pettyneet korkeat poliitikot alkavat uhitella voimakeinoilla. Arhinmäki päätyi muuttamaan Facebook-kirjoitustaan torstai-iltana kello 20:24. Hän lisäsi kirjoituksen yhteyteen linkin SAK:n vapputapahtumaan.

SUOMEN UUTISET