Virkarikoksesta tuomittu valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen palasi torstaina työpaikalleen kuin mitään ei olisi tapahtunut, kirjoittaa Helsingin Sanomien oikeustoimittaja Susanna Reinboth. Myös Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho hämmästelee, miksi tapaus Nissinen ei ole saanut pääkirjoitustoimittajien tuomiota.

Nissinen sai Korkeimmalta oikeudelta sakkotuomion syyttäjälaitoksen koulutuspäätösten hoitamisesta esteellisenä. Tuomio ei kuitenkaan ole saanut Nissistä harkitsemaan asemaansa, mikä hämmästyttää sekä Helsingin Sanomien toimittaja Susanna Reinbothia että Jussi Halla-ahoa.

– Viime päivinä on käyty paljon keskustelua yhteiskunnallisten instituutioiden arvovallasta ja uskottavuudesta sekä erilaisten ihmisten soveltuvuudesta tai soveltumattomuudesta niihin tehtäviin, joissa he toimivat, Halla-aho huomautti Facebookissa.

Halla-aho epäilee, että tapaus Nissinen saa paljon vähemmän palstatilaa kuin ”eräs toinen tapaus”, vaikka aihetta ehkä olisi enempään.

– Nissinen on tuomittu tahallisesta teosta, joka liittyy suoraan hänen asemaansa ja tehtäviinsä. Lisäksi hänet on valittu tehtäväänsä nimenomaan soveltuvuutensa nojalla eikä esimerkiksi vaalilla, Halla-aho perustelee.

– Jään odottelemaan pääkirjoituksia. Voi olla, että saan odottaa pitkään ja turhaan.

Suomen Uutiset