MEDIA | Hypersuvaitsevaisen Image-lehden päätoimittajan paikalta Yleen rekrytoitu Heikki Valkama päätti sitten liputtaa”riippumattoman ja objektiivisen” journalismin nimissä oikein urakalla.

Ylen pomoportaassa huseeraava Valkama seurasi keskiviikkoiltana Jukka Relanderin (vihr.) Facebook-seinällä Helsingin valtuuston debattia. Valtuusto pohti pitkässä keskustelussaan, pitäisikö terveydenhuoltoa ulottaa maassa laittomasti oleskeleville.

Relander alusti: ”Seuraan paperittomien terveydenhoitoa käsittelevää keskustelua valtuustossa Helsinki-kanavalta. Nyt jännitän, että kaatavatko demarit välttämättömän uudistuksen menemällä halla-persujen kelkkaan.”

Heikki Valkama kommentoi: ”Jotenkin mahdoton uskoa.”

Hän jatkoi: ”..haluan silti uskoa, että SDP ei ole Helsingissä ns. nuiva puolue. Että kaikista heikoimmassa asemassa oleville löytyisi… mikä se demari-sana olikaan… ai niin, solidaarisuutta.”

Jukka Relander kommentoi myöhemmin: ”Pilvi Torsti taisi kääntää voimasuhteet tän aloitteen puoelle.”

Lopuksi Valkama suitsuttaa täysin avoimesti SDP:n poliittista kannanottoa: ”hyvä Pilvi!”

Muistatko Heikki ne someohjeet..?

Suomen Uutiset muistuttaa Heikkiä kohteliaasti Ylen someohjeista. Josko jossain pikkujoulujen vieton lomassa hän ehtisi pohtia, mitä tarkoittikaan ohjeiden kohta: ”Mieti, miten toimintasi sosiaalisessa mediassa vaikuttaa uskottavuuteesi Ylen työntekijänä.”

Ehkä sitäkin voisi hetken pohtia, miten Ylen on tarkoitus uutisoida puolueettomasti asiasta, jossa päällikkötasolla otetaan näin vahvaa kantaa.

Vai tarvitseeko tuota sen enempiä pohtia? Ylen paperittomien terveydenhuoltoa koskevassa Reetta Salmisen kirjoittamassa analyysissa otetaan ihan yhtä räväkkää poliittista kantaa kuin Valkaman somepäivityksissäkin.

”Annetaan lääkäreiden tehdä työtään”, uutisena julkaistu teksti käskee.

Way to go, Yle!

Reetta Salminen spiikkasi myös Ylen klo 20.30 pääuutislähetyksen paperittomia koskevan osuuden. Uutinen loppui eriskummalliseen, sentimentaaliseen syyttelyyn: ”Samaan aikaan kun kauluspaitaiset poliitikot vääntävät kättä, kodittomat paperittomat jonottavat tänäkin iltana paperittomien salaiselle klinikalle. ”

Harvinaisen vahvaa uutiskannanottoa hämmästeli myös Ilta-Sanomien politiikantoimittaja Timo Haapala.

Haapala kirjoittaa: ”Olipa Ylen uutisissa toimittaja pannut loppuun paperittomien hoitoa koskevaan juttuunsa koko objektiivisuutensa rippeet”.

Ei niistä pojista niin väliä

Ettei Yle näyttäisi pöljältä aivan yksinään, niin otetaan jatkeelle vielä toinenkin tapaus.

Helsingin Sanomien feminististä näkökulmaa naurettavuuksiin asti painottava journalistinen linja ei ole enää pitkään aikaan ollut kenellekään uutinen, mutta on hämmentävää, miten vimma ulotetaan jopa oman konsernin sisarlehtiin.

Tämänkertainen tapauksemme lähti liikkeelle siitä, kun Ilta-Sanomat kirjoitti rehtorista, joka toivoi häirintäkeskusteluun laajempaa näkemystä. ”Kun puhutaan häirinnästä, niin pitäisi kuulla kaikkia ihmisiä. Tässä vetoomuksessa on kuultu vain naispuolisia oppilaita”, rehtori kommentoi.

Järkevää?

No ei ollut, ainakaan jos kysytään asiaa Helsingin Sanomien kulttuuritoimituksen esimieh .. öh siis esinaiselta Hanna Mahlamäeltä.

”Jäin miettimään miten muiden kuin naisten kuuleminen muuttaa tilannetta”, Mahlamäki twiittasi.

Niin, mitenköhän?

Pojat kun itse asiassa kokevat kouluympäristössä enemmän seksuaalista häirintää kuin tytöt. Asia selvisi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen vuonna 2017 tekemän kouluterveyskyselyn vastauksista.

Jos HS:n jäljellä olevia lukijoita joskus ihmetyttää, miksei lehdessä puhuta juuri mistään muusta kuin feminismistä, voidaan vastausta hakea toimituksen esimiesten ja -naisten arvomaailmasta. Jos he eivät poikien tai miesten ongelmista piittaa tuon taivaallista, ei pidä liiemmin hämmästellä sitä, ettei lehtikään näistä aiheista kirjoita.

SUOMEN UUTISET

Tagit