Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtaja Tuomas Pöysti moittii hallituksen veroratkaisuja tempoileviksi. Viime vuonna hallitus päätti kohdennetuista yritysten verohelpotuksista, kuten niin kutsutusta t&k-vähennyksestä. Nyt niitä jo poistetaan, ja hallitus sen sijaan alentaa yleistä yhteisöverokantaa. – Tämä on ongelmallista. Tempoileva veropolitiikka on verojärjestelmän kehittämisen kannalta useimmiten huono asia, Pöysti sanoo Helsingin Sanom...

Valtiontalouden tarkastusviraston pääjohtaja Tuomas Pöysti moittii hallituksen veroratkaisuja tempoileviksi. Viime vuonna hallitus päätti kohdennetuista yritysten verohelpotuksista, kuten niin kutsutusta t&k-vähennyksestä. Nyt niitä jo poistetaan, ja hallitus sen sijaan alentaa yleistä yhteisöverokantaa.

– Tämä on ongelmallista. Tempoileva veropolitiikka on verojärjestelmän kehittämisen kannalta useimmiten huono asia, Pöysti sanoo Helsingin Sanomissa.

Tuomas Pöystin mukaan äkkikäännökset voivat olla perusteltuja vain hyvin harvoin. Verotuksen linjan pitäisi olla ennustettava ja johdonmukainen, jos yrityksiä halutaan kannustaa investoimaan.

ps verkkotoimitus