Center for Near East Policy Recearch -järjestön perustaja David Bedein on tutkinut YK:n alaisen UNRWA:n (The United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees) toimintaa ja esimerkiksi sen rahoituksella toimivien palestiinalaiskoulujen opetusta. Hän perää kristillisen CBN News -kanavan haastattelussa, että UNRWA:n tulisi asettaa tarkemmat ehdot avustuksille.


– Nämä koulukirjat tulisi poistaa. Koulukirjoissa kunnioitetaan murhaajia ja niissä puhutaan kuolemisesta aatteen vuoksi, hän sanoo.

38 ihmistä tappaneesta Dalal Mughrabista on tehty sankari

Bedein kertoo, että UNRWA:n rahoittamat toimijat saavat avustusta 1,2 miljardia dollaria vuosittain. Hän antaa esimerkin terrorismia ihannoivasta oppimateriaalista, jota UNRWA rahoittaa. Oppimateriaalia käytetään 321 000 lapsen opetuksessa.

– Vuonna 1978 Dalal Mughrabi johti terrostisolua, joka tappoi 38 ihmistä, joista 13 oli lapsia. Viidesluokkalaisten arabian kielen oppikirjassa hänet esitellään roolimallina. Tämä ei ole hyväksyttävää YK:n alaisessa koulussa, hän tarkentaa haastattelussa.

Mughrabi on osa neljän sivun opintokokonaisuutta, jossa hänet esitetään haasteita pelkäämättömänä, taistelevana sankarina ja kuinka nuoren sukupolven tulisi toimia kuten hän.

Bethelemiläislapsille opetetaan esi-Israelin mukaista maailmanjärjestystä

Bedenin tuottama lyhytdokumentti Palestiinan Bethelemissä sijaitsevalta Aidan pakolaisleiriltä todentaa kuinka palestiinalailapsille opetetaan heidän olevan oikeutettuja nykyisen Israelin valtion maa-alueisiin eli ennen vuotta 1948 maailmanjärjestyksen mukaiseen järjestykseen. Dokumentissa koululaiset sekä opettaja kertovat olevansa kotoisin Malchasta, joka on Israelin Jerusalemissa sijaitseva kaupunginosa. Se on tunnettu esimerkiksi urheilustadionista, suuresta kauppakeskuksesta ja teknologiayrityskeskittymästään.

Dokumentissä koululaiset kertovat, että he ovat valmiita taistelemaan maasta.

– Ei ole mitään kahden valtion ratkaisua. On vain yksi valtio ja se on Palestiina ikuisesti. Meidän on taisteltava kuten Salah a-Din Koraanissa (viittaus ristiretkeen), sanoo haastateltu koulun oppilas Mohammed Muslah dokumentissa.

Heli-Maria Wiik