Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Tavio (ps.) ilmoittaa Suomen keskeyttävän tukensa YK:n palestiinalaispakolaisjärjestö UNRWA:lle.

Syytökset YK:n palestiinalaispakolaisjärjestö UNRWA:n (The United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees) 12 työntekijän osallisuudesta Hamasin 7.10. terrori-iskuun Israelia vastaan ovat vakavia. Ulkoministeriö edellyttää riippumatonta ja perinpohjaista selvitystä asiasta.

UNRWA on YK:n alainen humanitaarinen järjestö, jonka tehtävä on tuottaa palestiinalaispakolaisten peruspalvelut, kuten koulutus, terveydenhoito ja sosiaalipalvelut. UNRWA työllistää noin 28 000 palestiinalaista.

Suomella on UNRWA:n kanssa nelivuotinen humanitaarisen avun sopimus vuosille 2023 – 2026, suuruudeltaan viisi miljoonaa euroa vuodessa. Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Ville Tavio on päättänyt, että Suomen maksatukset UNRWA:lle keskeytetään syytösten johdosta.

– Suomen rahaa ei saa mennä Hamasille eikä muille terroristeille euroakaan. Epäilys tuensaajan työntekijöiden osallisuudesta terrori-iskuun johtaa tuen keskeytykseen. Tapaus täytyy selvittää perusteellisesti, ministeri Tavio linjaa.

SUOMEN UUTISET