Viestipalvelu X:ssä ihmetellään yleisesti, minkälainen toimija YK enää on, jos sen ihmisoikeusneuvoston puheenjohtajana toimii ihmisoikeusrikoksistaan ja IRGC-terroristijoukoistaan tunnettu Iranin islamistinen tasavalta.

United Nations Watchin johtaja, ihmisoikeusjuristi Hillel Neuer otti kantaa Iranin YK-nimitykseen viestipalvelu X:ssä. Hän kertoi Iran olevan sekä terroristijärjestö Hamasin että Hizbollahin rahoittaja. Lisäksi hän muistutti, että Gazassa sijaitseva UNRWA:n pakolaisleiri toimii Hamasin terroristien tukikohtana.

YK:n maine vaakalaudalla

Viestipalvelu X:ssä kysyttiin myös laajasti, onko YK:n toiminnassa mitään järkeä. Kirjoituksissa huomautettiin Iranin olevan maa, joka teloittaa massoittain omia kansalaisiaan ja jonka hijab-poliisit hakkaavat naisia aivokuolleiksi. Myös Lähi-idän terrorismin rahoittaminen puhututti, sillä Iranin avustamana Hamas pystyi tekemään joukkoteloitusrynnäkön Israeliin 7.10., josta puhutaan Israelin 9/11-terrori-iskuna.

YK:n maine Gazassa ja Länsirannalla neutraalina toimijana on kyseenalaistettu, sillä YK:n palestiinalaispakolaisten avustusjärjestö UNRWA:n hallinnon alaisuudessa palestiinalaislapsille on opetettu esimerkiksi terrorismia ihannoivaa sisältöä. Vuosi sitten UN Watch julkaisi listan opettajista, jotka ovat esimerkiksi ylistäneet Hitlerin johtajuutta. Kesäkuussa 2022 YK hyllytti kuusi opettajaa, jotka olivat kehottaneet oppilaita juutalaisten murhaamiseen.

EU ottaa Iranin uhan vakavasti

EU:ssa Iranin uhkaan suhtaudutaan vakavasti. Euroopan parlamentti hyväksyi 19.10. päätöslauselman, jossa se tuomitsee Iranin tuen Hamasille ja muille Gazassa toimiville terroristijärjestöille. Mepit toistavat, että Libanonissa toimivat Hizbollah ja IRGC (Iranin islamilainen vallankumouskaarti) on lisättävä kokonaisuudessaan EU:n terroristiluetteloon.

Suomen Uutiset