Saksassa järjestettiin viikonloppuna useita suuria Palestiina-mielenosoituksia. Poliisi ja poliitikot heräsivät vasta jälkeen päin ihmettelemään, että mitä kaikkea mielenosoituksissa on tehty ja sanottu. Mielenosoittajat vaativat muun muassa sharia-lakiin perustuvan kalifaatin perustamista Saksaan.

Perjantai-iltana Essenissä pidetyssä Palestiina-mielenosoituksessa huudettiin ”Allahu akbaria”, heiluteltiin islamistien lippuja ja vaadittiin jopa Saksan muuttamista kalifaatiksi eli islamilaiseksi diktatuuriksi. Welt-lehden mukaan mielenosoitukseen osallistui noin kolme tuhatta ihmistä.

Viikonlopun aikana monissa muissakin Saksan kaupungeissa järjestettiin Palestiina-mielenosoituksia. Düsseldorfissa mielenosoittajia oli peräti 17 000. Berliinissä muslimimielenosoittajat saivat seurakseen vasemmistolaisia Israelin vastustajia.

Mukana kiellettyyn järjestöön yhdistettyjä henkilöitä

Essenin perjantaisen mielenosoituksen aikana poliisi ei nähnyt mitään syytä puuttua tapahtuman kulkuun, vaikka poliiseja oli paikalla runsain joukoin. Saksan poliisi ei selvästikään ole yhtä tottunut tunnistamaan islamiin liittyviä kiellettyjä symboleja ja eleitä kuin natsismiin liittyviä.

Bild-lehden tietojen mukaan mielenosoituksessa oli mukana kiellettyyn Hizb ut-Tahrir -puolueeseen yhdistettyjä henkilöitä. Hizb ut-Tahrir on kansainvälinen järjestö, joka vaatii Israelin valtion tuhoamista ja sharia-lain sekä islamilaisen kalifaatin käyttöönottoa kaikkialla maailmassa. Sen toiminta kiellettiin Saksassa vuonna 2003.

Osavaltion pääministeri ärähti poliisille

Nordrhein-Westfalenin osavaltion pääministeri Hendrik Wüst (CDU) kommentoi lauantaiaamuna Twitterissä, että mielenosoituksessa rikottiin rajoja. Hän ilmoitti, että viranomaiset tulevat tutkimaan tapahtuneen tiukasti.

– Me emme voi sallia sitä, että islamistiset ääriainekset julistavat tavoitteitaan meidän maamme kaduilla vaatien kalifaattia, Hendrik Wüst kirjoitti.

Pian tämän jälkeen poliisi ilmoitti tutkivansa, oliko mielenosoituksessa näytetty kiellettyjä islamistisia symboleja tai muutoin syyllistytty rikoksiin. Poliisi epäilee muun muassa, että mielenosoituksen varjolla Essenin kaduilla järjestettiinkin uskonnollinen tilaisuus.

Kylteissä vaadittiin kalifaattia

Mielenosoittajat olivat heilutelleet kylttejä ja lippuja, joissa oli islamin uskontunnustus. Tällaisia lippuja ovat käyttäneet myös Isis-, Al-Qaida- ja Taleban-järjestöjen terroristit. Useat mielenosoittajat näyttivät ylöspäin osoittavaa etusormea, jota pidetään radikaali-islamistien tunnuksena. Muun muassa Isis-terroristit ovat suosineet sitä.

Joissakin kylteissä vaadittiin kalifaatin eli sharia-lakiin perustuvan islamilaisen diktatuurin perustamista Saksaan. Yhdessä kylteistä mukailtiin natsien tunnettua iskulausetta.

– Yksi umma (muslimien yhteisö), yksi kokonaisuus, yksi ratkaisu: kalifaatti.

Mielenosoituksessa naiset marssivat erillään miehistä. Monet naisista olivat pukeutuneet koko vartalon peittävään kaapuun.

Toimittaja vertasi Isis-terroristien Syyrian valloitukseen

Bild-lehden rikostoimittaja Frank Schneider kirjoittaa, että mielenosoitus Essenin kaduilla toi hänen mieleensä kuvat siitä, miten Isis valloitti kaupunkeja Syyriassa: mustat liput, Allahu akbar -huudot, pystyyn nostetut etusormet.

Toimittaja Frank Schneiderin mukaan Saksassa on totuttu suojelemaan maan perustuslakia sekä äärioikealta että äärivasemmalta tulevia uhkia vastaan. Nyt pitäisi uskaltaa puolustautua myös ääri-islamia vastaan.

SUOMEN UUTISET