Perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikaisen mielestä vasemmistoliiton kansanedustaja Veronika Honkasalon lauantain 7.10. twiitti on käsittämätön osoitus tuesta terroristeja kohtaan ja vihasta juutalaista kansaa kohtaan. Antikaisen mielestä on törkeää, että vasemmisto puolustelee terroristijärjestön julmuuksia syyllistämällä Israelia.

Palestiinalainen terroristijärjestö Hamas hyökkäsi lauantaina 7.10. Israeliin ampumalla sinne tuhansia raketteja. Terroristit myös murtautuivat aidatulta Gazan alueelta Israelin puolelle.

Hamasin jäsenet ovat tappaneet israelilaisia lapsia, naisia ja miehiä ja kidnapanneet heitä Gazaan. Viimeisten arvioiden mukaan yli 900 israelilaista on kuollut, yli 2 000 henkeä loukkaantunut ja noin sata israelilaista on kidnapattu.

Honkasalo puolustaa terroristeja epäsuorasti

Tapahtumista on useita järkyttäviä videoita sosiaalisessa mediassa. Niistä käy ilmi, että terroristit ovat syyllistyneet hirvittäviin julmuuksiin. Tiedotusvälineissä on kertomuksia, joiden mukaan muun muassa nukkumassa olleet lapset ovat palaneet huutaen koteihinsa.

Erästä kidnapattua israelilaistyttöä raahattiin Gazan paraatissa alasti ja veren peitossa. Toisen israelilaisen nuoren naisen ruumista häpäistiin eri tavoin muun muassa sylkemällä naisen ruumiin päälle.

Veronika Honkasalo puolustaa tviitissään epäsuorasti terroristijärjestön brutaalia hyökkäystä Israeliin syyttämällä Israelia miehittämisestä ja kansainvälisen oikeuden vastaisista siirtokunnista, koska ”nyt tapahtunutta tilannetta ei voi käsitellä irti” näistä. Hyväksyykö edustaja Honkasalo terroristijärjestön siviiliväestöön jopa lapsiin ja naisiin kohdistuvat raakuudet, jos ne tukevat hänen omaa ideologiaansa puolustaa Palestiinaa hinnalla millä hyvänsä? perussuomalaisten kansanedustaja Sanna Antikainen ihmettelee.

– On erittäin omituista, että nyt juutalaisiin kohdistuvat julmuudet eivät näytä Honkasaloa häiritsevän, vaikka hän oli koko kesän huolissaan rasismista.

Vasemmistossa ymmärretään terroristeja

Vasemmistoliitto on aiemminkin osoittanut tukeaan Palestiinaa kohtaan hyvin erikoisella tavalla. Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula yritti vuoden 2020 alussa tunkeutua laittomasti Gazaan yhdessä aktivistiryhmän kanssa, joka pyrki järjestämään mielenosoituksen Gazan rajalla.

– Israelin poliisi otti oikeutetusti vasemmistoliiton kansanedustajan kiinni. Tämä oli äärimmäisen noloa Suomelle, ja Gazaan tunkeutumisessa oli olemassa diplomaattisen selkkauksen vaara, Antikainen kertaa.

Antikaisen mielestä on käsittämätöntä, että vasemmistoliitosta kumpuaa näin järkyttävien tapahtumien keskellä terroristijärjestöä puolustavia mielipiteitä sen sijaan, että tuomittaisiin yksiselitteisesti siviileihin kohdistetut iskut, silmitön tappaminen, koteihin kohdistetut hyökkäykset, teloitukset ja kidnappaukset.

Suomalainen antisemitismi on vasemmistolainen ilmiö

Vuonna 2015 Turun juutalaisen seurakunnan silloinen puheenjohtaja Tomer Huhtamäki totesi Turun Sanomissa, että suomalainen antisemitismi eli juutalaisvastaisuus on pääasiassa vasemmistolainen ilmiö.

– Vasemmistosta osoitetaan jälleen merkkejä antisemitismistä, jota ei olisi uskonut enää ilmenevän vuoden 2023 Suomessa. Tätä ei tule hyväksyä, Antikainen sanoo.

– Terrorismia ja siviileihin kohdistuvaa brutaalia väkivaltaa ei tule koskaan vähätellä. Hamasin terroritekojen ensisijaisina uhreina ovat Israelin siviiliväestö, nuoret ja vanhat, lapset, naiset ja miehet. On sanomattakin selvää, että Israelilla on oikeus puolustaa maataan terroristeilta. Ja nyt ei ole enää kysymys pelkästään maa-alueista vaan Israelin valtiosta ja sen kansan olemassaolosta.

Suomen Uutiset