Palestiinalaisten terroristijärjestöjen yllätyshyökkäys Israeliin on johtanut tuhansien ihmisten hirvittävän kärsimykseen ja kuolemaan. Hamasin kannattajat ovat juhlineet verilöylyä kaduilla sekä sosiaalisen median alustoilla.

”Katujuhla Helsingborgissa, ilotulituksia Malmössä ja tuhansia uskonnon värittämiä sotaisia ulostuloja sosiaalisessa mediassa”, otsikoi tutkivan maahanmuuttojournalismin sivusto Doku Israelin vastaisen hyökkäyksen aikaansaamia palestiinalaisreaktioita Ruotsissa.

Helsingborgin juhlinta lähetettiin suorana somessa ja Hamasin hyökkäystä otsikoitiin eri alustoilla riemukkaasti: ”Helsingborgin kaupunki juhlii Gazan voittoa, ylpeyttä ja arvokkuutta.”

Osallistujien joukossa oli Dokun mukaan tanssivia, laulavia ja Palestiinan lippuja heiluttavia naisia, lapsia sekä miehiä. Pari nuorta poikaa oli pukeutunut sotilasasuihin ja heitä kanniskeltiin hurraten sylistä syliin.

”Troijan hevonen”

Doku.nu:n kirjoitus sai ruotsidemokraattien valtiopäiväedustaja ja lakivaliokunnan puheenjohtaja Richard Jomshofin kommentoimaan ilmiötä viestipalvelu X:ssä: ”Troijan hevonen. Näillä ihmisillä ei ole Ruotsissa mitään tekoa.”

Hamasin masinoima verilöyly on saanut palestiinalaisten asian kannattajat liikkeelle ympäri läntistä maailmaa. Mielenosoituksia ja eriasteisia yhteenottoja on ollut Tanskan ja Ruotsin lisäksi Australiasta Berliinin kautta Yhdysvaltoihin.

Mielenilmaisuihin voi tutustua myös Visegrad 24 -sosiaalisen median tilillä.

SUOMEN UUTISET