Terroristijärjestö al-Qaida kutsuu muslimeita sotaan Koraanin polttajia ja ”sionistiristiretkeläisiä” vastaan. Länsimaat eivät voi estää islamin voittokulkua ja sota uskontojen välillä on ääri-islamistien mukaan jo käynnissä. Terrori-iskujen todennäköisyydestä Euroopassa on erilaisia arvioita.

Al-Qaida julkaisi jokin aika sitten muslimeille vetoomuksen kostaa Ruotsissa ja Tanskassa tehdyt Koraanin polttamiset: ”Islamin ihmiset Ruotsissa, Tanskassa ja koko Euroopassa, teillä on velvollisuus hyökätä aggressiivisia ihmisiä vastaan.”

Koraanien polttaminen on lähtökohtaisesti ”sionistiristiretkeläisten” aikaansaannoksia ja reaktio islamin voittokulkuun maailmassa: ”Hyökkäyksistä islamilaisiin pyhättöihin on tullut heidän aseensa, jonka avulla he pyrkivät ryöstämään muslimeilta uskon palon ja kiduttamaan sekä loukkaamaan heitä.”

Pottakaa, pommittakaa ja tappakaa

Terroristijärjestön julkaisema Lausunto Koraaniin kohdistuvista hyökkäyksistä ja velvollisuudesta taistella hyökkääjiä vastaan sisältää kehotuksen terrori-iskuihin Euroopassa sekä Koraanin polttamiseen syyllistyneiden tappamisen.

Muslimeja kehotetaan polttamaan ja pommittamaan Ruotsin ja Tanskan suurlähetystöjä kaikkialla maailmassa. Myös kyseisten maiden diplomaattien ja kuninkaallisten vahingoittaminen on ääri-islamistien mielestä suotavaa.

Ristiriitaisia tilannekuvia

King’s Collegen radikalisoitumisen tutkija Tore Refslund Hamming kuvailee Local-median mukaan al-Qaidan julistusta ”suorimmiksi militanttien islamistien kutsuksi toteuttaa terrori-isku Tanskaa vastaan ​​sitten Muhammedin (pilakuvasta alkaneen) kriisin”.

– Tämä ei todellakaan ole mitään uutta, vaan vain taas uusi kostokutsu ihmisille ympäri maailmaa ja se on suunnattu yksinäisille susille, toteaa puolestaan terrorismin tutkija Hans Brun Dagens Nyheterissä. Hän ei usko heikentyneen al-Qaidan suunnittelevan tai edes pystyvän iskuihin Euroopassa.

Maanpuolustuskorkeakoulun tutkija Evin Ismail nostaa hänkin TV4:n uutisissa konkreettisimpana uhkana esiin yksin toimivat terroristit.

– Säpo kontrolloi eri verkostoja mutta niiden ulkopuolella voi olla nykyisestä tilanteesta inspiroituvia, eristäytyneitä ja turhautuneita henkilöitä. Näiden löytäminen voi olla se suurin haaste.

SUOMEN UUTISET